Suroviny
Porce: 1 plech (32x24cm)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 447 kJ / 3 214 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,10 g |
| Tuky | 81,85 g |
| Vláknina | 40,41 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 502 mg |
| Sůl | 1,02 g |
| Sacharidy | 540,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka oloupeme a vykrojíme jadřince. Nakrájíme na tenké plátky (já používám plátkové struhadlo. Plech vymažeme máslem a boky vysypeme špaldovou moukou.
Krok 2: Jablka naskládáme rovnoměrně na dno. Troubu si dáme předehřát na 175°C.
Krok 3: Z bílků, špetky soli a poloviny fruktosy vyšleháme pevný sníh. Žloutky vyšleháme s polovinou fruktosy do pěny. Přimícháme vodu, olej a nakonec prosejeme obě mouky. Přidáme kypřící prášek a těsto si rozdělíme půl na půl.
Krok 4: Do jedné poloviny vmícháme kakao. Potom si sníh rozdělíme také půl na půl a každé těsto stěrkou opatrně promícháme. Navrstvíme tmavé těsto na jablka a nahoru dáme světlé těsto.
Krok 5: Pečeme 25 min, po upečení necháme 15 min odpočívat a poté přendáme na mřížku, jablečnou vrstvu posypeme skořicí a pokapeme medem, necháme vychladnout.
Krok 6: Po vychladnutí připravím krém. Jablečné pyré není nic jiného než rozmixované jablko.
Krok 7: Pyré smícháme s pudinkem a škrobem.
Krok 8: V rendlíku přivedeme k varu a odstavíme. Krém ještě pár minut mícháme, aby se nevytvořil škraloup.
Krok 9: Vychladlý krém natřeme na jablečnou vrstvu, dozdobíme rozpuštěnou čokoládou a necháme v lednici pár hodin odpočinout.
Zveřejněno 19. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablíčka naruby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mXwn
Moje poznámka
Jablíčka naruby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mXwn
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 20 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 8 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 8 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 9 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 9 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 11 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 13 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 15 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 15 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 15 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 15 hodinami
Tématické fráze:
top recepty z jablek,
top recepty moučníky z jablek,
jablíčka buchta naruby,
piškot naruby,
mrkvové šátečky z časopisu tina,
moucnik naruby,
zdravy jablečný koláč naruby,
jablka naruby,
recepty z jablicek,
top recepty z jablíček,
jablicka recept,
recept na koláč z jablíčka,
jablko a buchta naruby,
zdravé moučníky z jablek,
recepty moučníky z jablek,
co z jablek,
moucnik jablicka vzupanku,
recept z jablek,
recepty jablka naruby,
recept koláč s jablky naruby
Suroviny:
mouka celozrnna pšeničná,
mouka špaldová hrubá,
vejce,
fruktóza,
mléko obilné,
voda,
olej,
kypřící prášek bio,
kakao bio,
jablko,
skořice,
med,
pudink vanilkový,
pyré jablečné,
škrob kukuřičný,
čokoláda hořká
Komentáře (5)
Každopádně ale inspirace ke kompromisu mezi "něčím chutným" a "něčím zdravým"