Rebarborový moučník
Moučníky z rebarbory se v poslední době těší velké oblibě. Sezona její sklizně je velice krátká, pouhé dva měsíce, a tak neváhejte a pusťte se do pečení. Kombinace sladkého korpusu, nakyslé rebarbory a tvarohového krému s kokosovým nádechem vám vykouzlí úsměv na tváři.
Suroviny pro 1 plech
plech 25x35 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 180 kJ / 3 867 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,69 g |
| Tuky | 159,25 g |
| Vláknina | 21,75 g |
| Cholesterol | 541 mg |
| Sodík | 293 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 523,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 2: Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme.
Krok 3: Rebarboru na krém (200 g) povaříme ve vroucí vodě asi 5 minut. Zbytek rebarbory (150 g) nakrájíme na menší kousky a jemně obalíme v polohrubé mouce.
Krok 4: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem, olejem, mlékem a moukou.
Krok 5: Poté přidáme rum, prosátý kypřicí prášek a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto rozetřeme do připravené formy a hustě posypeme nakrájenou rebarborou.
Krok 6: Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 25 minut.
Krok 7: Tvaroh rozmícháme s vařenou rebarborou (i s vodou), přidáme vanilkové cukry, šlehačku v prášku, ztužovač šlehačky a pudink bez vaření. Vše vyšleháme elektrickým šlehačem asi 2 minuty.
Krok 8: Směs rovnoměrně rozetřeme na moučník a po úplném vychladnutí nakrájíme.
Zveřejněno 26. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rebarborový moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VZ5X
Moje poznámka
Rebarborový moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VZ5X
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 6 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 10 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 1 hodinou
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 1 hodinou
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 2 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 2 hodinami
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 2 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 2 hodinami
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 2 hodinami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 3 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 3 hodinami
Tématické fráze:
moučník z rebarbory,
moučníky z rebarbory,
moučník s rebarborou,
moučníky s rebarborou,
rebarbora recepty,
rebarborový moučník s pudinkem,
rebarbora moucnik,
moučníky s s rebarborou,
recepty na moučník s rebarborou,
recepty z rebarbory,
moucnik z rebarborou,
recepty s rebarborou,
rebarbora moucniky,
moučník s rebarbory,
top recepty s rebarborou,
rebarborový koláč s olejem,
recept na moučník z rebarbory,
moučník s s rebarborou,
top recepty rebarbora,
moučniky z rebarborou
Suroviny:
rebarbora,
voda,
vejce,
cukr krupice,
olej slunečnicový,
mléko plnotučné,
mouka polohrubá,
rum,
kypřící prášek do pečiva,
rebarbora,
tvaroh jemný,
kokosový pudink bez vaření,
šlehačka v prášku,
cukr vanilkový,
ztužovač šlehačky,
mouka hrubá,
tuk
Komentáře (3)