Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 056 kJ / 2 403 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,36 g |
| Tuky | 114,97 g |
| Vláknina | 21,40 g |
| Cholesterol | 1,24 g |
| Sodík | 503 mg |
| Sůl | 1,04 g |
| Sacharidy | 279,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze 4 bílků ušleháme sníh, přidáme cukr a došleháme dohusta.
Krok 2: Pak opatrně vmícháme žloutky, nastrouhané mandle, skořici, kukuřičnou mouku a kypřící prášek.
Krok 3: Těsto nalijeme ve stejnoměrné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem. Zvolna asi 10 minut pečeme, až je povrch těsta pevný. Pak necháme vychladnout.
Krok 4: Oloupaná jablka mezitím nastrouháme nahrubo, zakapeme citronovou šťávou. Přidáme lžičku skořice, cukr a smetanu a promícháme.
Krok 5: Směs naneseme na těsto a zavineme. Povrch posypeme cukrem a skořicí.
Zveřejněno 5. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Barcelonský jablečný závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9XmP
Moje poznámka
Barcelonský jablečný závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9XmP
Nejnovější recepty
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 24 minutami
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 2 hodinami
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 3 hodinami
Vánoční vaječný likér
Přidáno před 10 hodinami
Datlové měsíční koláčky (Mooncake)
Přidáno před 11 hodinami
Punčové kuličky
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
IvaBrabi před 51 minutami
Tradiční kynutá vánočka
lenkadra před 1 hodinou
Vánočka II
JajkaP před 2 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 4 hodinami
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 10 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 12 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 12 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 12 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 12 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 12 hodinami
Tématické fráze:
závin z kukuřičné mouky,
jablečný závin ze smetany,
recept jabl. závin,
závin z kypřícího prášku,
kukuřičný závin jablečný,
jablečný ko,
jablečný zavin se smetanou,
směs na jablečný závin,
jablečný závin z kypřícího prášku,
těsto na jabl. závin,
těsto na jabl.závin,
barcelosky jablkovy zavin,
strudl z kukuricne mouky,
jablkovy zavin z kukuřične mouky,
makový závin z kypřícího prášku,
barcelonsky strudl,
štrůdl recept,
jablečný závin,
jablecny ko,
těsto na štrůdl z kukuřičné mouky
Suroviny:
skořice,
kypřící prášek do pečiva,
cukr,
mouka kukuřičná,
vejce,
mandle strouhané,
jablko,
skořice,
cukr,
šťáva citronová,
smetana ke šlehání
Komentáře (7)
V závinu mám ráda právě ta rozpečená jablíčka, tak tady bych je možná trochu podusila.
Místo kukuřičné mouky můžete dát polohrubou, myslím že to nebude vadit
já našla recept tady http://recepty.blesk.cz/clanek/recepty/436/barcelo... a moc se mi to líbilo, tak jsem to včera vyzkoušela, výsledek je jiný, ale dobrý!!!