Bulky se sýrem
Pro nadýchané bulky ze světlého kynutého těsta, bohatě posypané dokřupava vypečeným sýrem, nemusíme spěchat do pekařství. Podle jednoduchého receptu si je snadno upečeme. Nejlepší jsou čerstvé, ale vláčné vydrží i několik dní po upečení.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 406 kJ / 3 921 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,10 g |
| Tuky | 107,10 g |
| Vláknina | 27,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 9,62 g |
| Sůl | 24,00 g |
| Sacharidy | 624,40 g |
Postup přípravy
při teplotě 190–200 °C po dobu 15–20 minut - podle velikosti bulek a výkonu naší trouby.
Zveřejněno 6. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bulky se sýrem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nJjD
Moje poznámka
Bulky se sýrem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nJjD
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 42 minutami
Opilcův kapr
Přidáno před 5 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 12 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 1 hodinou
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 1 hodinou
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 1 hodinou
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 1 hodinou
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 1 hodinou
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 2 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 2 hodinami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 2 hodinami
Medovníkové koule
Dechtochema před 2 hodinami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 2 hodinami
Tématické fráze:
bulky se sýrem,
bulky se syrem recept,
sýrové bulky,
domácí bulky se sýrem,
sýrové bulky podle hrušky,
cottage bulky,
bulka se syrem,
cottage bulky recept,
bulky se sýrem podle hrušky,
domácí sýrové bulky,
bulka se sýrem recept,
bulky z cottage,
sýrové bulky z domácí pekárny,
recept na bulky se sýrem,
sýrové bulky recept,
sýrové bulky z pekárny,
bulky z cottage recept,
recept na těsto bulka se sýrem,
sýr v bulce,
bulky se sýrem a slaninou
Suroviny:
voda,
olej,
cukr,
sůl,
mouka hladká,
droždí,
sýr tvrdý
Komentáře (132)
Veronika.Hrozna: a to zamrzí, že?
Koupili jsme (je to asi 3 roky) novou troubu, značka Gorenje, dodavatel její kvalitu vychvaloval. Když peču jakékoliv pečivo, musel jsem čas pečení vždy (opravdu vždy) prodlužovat oproti popisu v receptu, a to o asi 20%.
Rozhodl jsem se troubu prověřit. Koupil jsem bimetalový teploměr a měřil skutečnou teplotu v troubě. Asi do 160°C se jakž takž shodovala teplota na teploměru s teplotou nastavenou "knoflíkem" trouby. Od 160°C se začaly hodnoty lišit - při nastavené teplotě 220°C už teploměr ukazoval jen 190°C, rozdíl už byl 30°C, a to už je opravdu hodně.
Nedovedl jsem posoudit, zda ukazuje špatně trouba nebo zda je nepřesný teploměr. Koupil jsem proto jiný teploměr od jiného výrobce (pro jistotu) a pokus zopakoval. Oba teploměry ukazovaly stejnou teplotu, teplotu ale odlišnou od nastavení trouby. Závěr: trouba ve skutečnosti peče na nižší teplotě, než nastavíme a než ukazuje, a to až o neuvěřitelných 30°C.
Teď tedy při pečení nastavuji buď o 20 - 30°C více než je psáno v receptu nebo prodlužuji dobu pečení o asi 20%.
Díky za info
mohla bych použít olivový olej?
Děkuji
Omlouvám se zapoměla jsem se přihlásit a nechce se mi to přepisovat. Coleta
Nikca: pokud jsi dodržela teplotu i dobu pečení, měly by být hotové. Ale každá trouba peče jinak a někdy jsou ty rozdíly opravdu veliké. Určitě to časem vychytáš
Přidala jsem fotku.
Samozřejmě, že jde těsto zadělat i bez pekárny - v části vody rozmícháš cukr, trošku mouky a droždí, necháš vykynout (asi 15-20 min) a pak vmícháš zbytek surovin do těsta. Těsto kyne v teplejším prostředí asi hodinu.
Na postup můžeš mrknout i sem http://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyrob...
Jirko, tenhle recept je na bulky obyčejné, pekla jsem je kdysi dávno (a dlouho) místo rohlíků - ty jsou přeci taky nevýrazné
Dělávala jsem z toho i malé, válečkovité bulky, do kterých jsem při tvarování zabalila pár kolečk voňavého salámu nebo třeba půl párku....
Cath moc díky za recept
Víš jakého mám mlsouna doma? Muž mě ukecává, abych ty nejhezčí zkusila nějak napařit, že mu to strašně jinak chutná
spagetka: horkovzduch jako takový dost vysušuje a taky je s ním teplota asi o 20°C vyšší, než při klasickém pečení. Jak dlouho jsi je pekla?
Klára: Klári, takové bulky peču asi při 190-200°C, přibližně 15-20 minut (podle velikosti a taky každá trouba peče jinak).
Cathleen - popíšu, ano, není to nic proti tvému recepptu, ale moje včerejší zkušenost: Pekla jsem dva plechy na horkovzuch na teplotu 180°C krásně do růžova.
Jenže: teplota byla na horkovzduch vysoká, bulky mají vysušenou kůrku, i když střídka je vcelku měkká (ne ideálně). Mám novou troubu a teprve ji vychytávám a jak je vidět, mé předchozí zkušenosti se starou troubou musím definitivně zapomenout zvláště u pečiva. (ani štrůly ještě nemám ideálně vychytané jako dřív)
Doufám, že se tu neobjeví rejpal, že za to cathleen nemůže, ale moje trouba, neb opakuju, jo, to jsem právě popsala. Pravděpodobně i u této trouby přestanu využívat můj oblíbený horkovzduch, neb asi potřebuje jiné teploty, daleko nižší, než jsem byla zvyklá.
Cathleen, neboj repete bude, jsem tvrdohlavý štír