Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 520 kJ / 2 036 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,75 g |
Tuky | 34,80 g |
Vláknina | 18,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 363,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: 10-12 hodin předem smícháme suroviny na preferment a necháme v teple kvasit. Pak přidáme zbytek surovin, vymícháme volnější těsto a necháme ho vykynout.
Krok 2: Vykynuté těsto lehce stěrkou vyhrneme z mísy na dobře pomoučený stůl a navlhčenýma rukama ho roztáhneme na výšku asi 2 cm tak, abychom z něj vymačkali co nejméně vzduchových bublin.
Krok 3: Povrch dobře poprášíme moukou, plát rozřízneme na 4 přibližné čtverce a každý z nich nařízneme - po úhlopříčce skrz těsto, až na podložku (neproříznout při tom okraje těsta) a pak udělat po obou stranách úhlopříčky dva kratší řezy.
Krok 4: Přenášením tohoto "listu" na plech se řezy otevřou, na plechu jejich tvar ještě doopravíme a necháme nakynout.
Krok 5: Upečeme ve vyhřáté troubě (230°C/asi 15minut).
Zveřejněno 14. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fougasse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jJ44
Moje poznámka
Fougasse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jJ44
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 20 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno 19. 10. 2025 10:00:02
Kachna s medem a jablky
Přidáno 19. 10. 2025 08:03:01
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Prakva před 5 minutami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Zdenislavka před 2 hodinami
Kuře na zelí
kimlo před 2 hodinami
Snídaně "Velbloudí dech"
topsysel před 3 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
Praevka před 3 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 5 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 5 hodinami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 5 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 15 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 16 hodinami
Tématické fráze:
preferment,
z čeho udělat preferment,
zive lisovane drozdi,
fogasse,
bramborové fougasse,
fouggasse,
fougassi.,
fugasíčci,
recept na fouggase,
lisované kostičky droždí,
jak si vyrobit doma preferment,
fougasse z kvásku,
fugasse recepti.ru,
fugasse recept,
primapekarna.estranky.cz
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
droždí,
voda,
olej,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
mouka chlebová pšeničná,
mouka žitná chlebová,
droždí
Komentáře (29)
sobota 7.20... zaděláno a fugasíčci kynou
Pridávam 2 fotky ako dôkaz, že som sa snažila
Zdobení mám odkoukané z internetu, člověk jí opravdu i očima - tak se snažím domácí pečivo tvarovat různě....
janek53: vyšší dívčí?
Preferment je vlastně předkvašené těsto, které tím, že kyne delší dobu, dá lépe, více vyniknout "základní", přirozené chuti bílého pečiva.
Jéé, už jsem si to našla na tvých webovkách