Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 520 kJ / 2 036 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,75 g |
Tuky | 34,80 g |
Vláknina | 18,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 363,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: 10-12 hodin předem smícháme suroviny na preferment a necháme v teple kvasit. Pak přidáme zbytek surovin, vymícháme volnější těsto a necháme ho vykynout.
Krok 2: Vykynuté těsto lehce stěrkou vyhrneme z mísy na dobře pomoučený stůl a navlhčenýma rukama ho roztáhneme na výšku asi 2 cm tak, abychom z něj vymačkali co nejméně vzduchových bublin.
Krok 3: Povrch dobře poprášíme moukou, plát rozřízneme na 4 přibližné čtverce a každý z nich nařízneme - po úhlopříčce skrz těsto, až na podložku (neproříznout při tom okraje těsta) a pak udělat po obou stranách úhlopříčky dva kratší řezy.
Krok 4: Přenášením tohoto "listu" na plech se řezy otevřou, na plechu jejich tvar ještě doopravíme a necháme nakynout.
Krok 5: Upečeme ve vyhřáté troubě (230°C/asi 15minut).
Zveřejněno 14. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fougasse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jJ44
Moje poznámka
Fougasse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jJ44
Nejnovější recepty
Makovec s hruškami
Přidáno před 6 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno před 18 hodinami
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 22 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bratislavská buchta
Sylvinka před 14 minutami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 40 minutami
Kefírové čokoládové řezy
jjj82 před 2 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 2 hodinami
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Terina309 před 3 hodinami
Terezčiny ořechové muffinky
Drauska před 4 hodinami
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
Vendy007 před 4 hodinami
Milčiny macešky
Lenka95 před 4 hodinami
Zapečené gnocchi s kuřecím masem v sýrové omáčce se špenátem
Aleister před 4 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Sahula před 5 hodinami
Tématické fráze:
preferment,
z čeho udělat preferment,
zive lisovane drozdi,
fogasse,
bramborové fougasse,
fouggasse,
fougassi.,
fugasíčci,
recept na fouggase,
lisované kostičky droždí,
jak si vyrobit doma preferment,
fougasse z kvásku,
fugasse recepti.ru,
fugasse recept,
primapekarna.estranky.cz
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
droždí,
voda,
olej,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
mouka chlebová pšeničná,
mouka žitná chlebová,
droždí
Komentáře (29)
sobota 7.20... zaděláno a fugasíčci kynou
Pridávam 2 fotky ako dôkaz, že som sa snažila
Zdobení mám odkoukané z internetu, člověk jí opravdu i očima - tak se snažím domácí pečivo tvarovat různě....
janek53: vyšší dívčí?
Preferment je vlastně předkvašené těsto, které tím, že kyne delší dobu, dá lépe, více vyniknout "základní", přirozené chuti bílého pečiva.
Jéé, už jsem si to našla na tvých webovkách