Štrúdlík i pro méně zručné
Velmi rychlý štrúdl bez kynutí, na který stačí jen pár surovin a zvládne ho upéct opravdu každý. Díky pomazánkovému máslu je těsto krásně vláčné a po krátkém odpočinku se s ním dobře pracuje. Naplňte ho jablky se skořicí a při pečení provoníte celý domov.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 410 kJ / 337 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,70 g |
Tuky | 2,34 g |
Vláknina | 17,55 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 67,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrúdlík i pro méně zručné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qjjy
Moje poznámka
Štrúdlík i pro méně zručné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qjjy
Nejnovější recepty
Řecký salát z okurek
Přidáno před 3 hodinami
Tiramisu roláda podle Míši Landové
Přidáno před 7 hodinami
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí křupky z HF
Přidáno před 22 hodinami
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno 20. 7. 2025 11:00:02
Letní dort s tvarohem
Přidáno 20. 7. 2025 10:28:25
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajská polévka II.
Kajkajak před 15 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
veronika_straka před 1 hodinou
Budapešťská pomazánka
83spacir před 1 hodinou
Krémové těstoviny s kuřecím masem
ricci před 1 hodinou
Francouzské řízečky
parisn8 před 1 hodinou
Třešňový sirup
Libotovska před 3 hodinami
Opilá pomazánka Vlasty Buriana
Horyna77 před 4 hodinami
Rybí filé v zelenině
busy_dad před 12 hodinami
Zeleninový salát s jogurtovým dresingem
TondaJ před 14 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Noumik před 15 hodinami
Tématické fráze:
jablečný štrůdl z pomazankového másla,
láďa hruška jablečný štrudl,
závin z pomazánkového másla od ládi hrušky,
jablečný štrůdl podle ládi hrušky,
cim pomazat strudl,
štrůdl od ládi hrušky,
motání štrůdlu,
jablkový závin ládi hrušky,
štrůdl z pomazánkového másla podle hrušky,
jablečný štrůdl ládi hrušky,
štrůdl z pomazankového másla hruška,
tátův štrůdl,
láďa hruška štrůdl z pomazánkového másla,
štrudl podle ládi hrušky,
těsto na štrudl z pomazánkového másla,
štrůdelník,
štrudl od hrušky,
strůdl z pomazánkového másla,
tátův štrůdl od ládi hrušky,
tátův štrůdl od ládi hrušky
Suroviny:
pomazánkové máslo,
jablko,
mouka polohrubá,
rozinky,
cukr skořice,
máslo,
cukr moučkový
Komentáře (69)
Těsto už se mi při zpracování zdálo suší, rozpadalo se. Pracně jsem z něj uhnětla hroudu, nechala odležet, rozdělila na půl... Nešlo to vůbec vyválet. Byl to kus gumy, ze kterého nešla vyválet placka větší než 30cm v průměru - z toho štrůdl fakt neudělam. Navíc se těsto dost trhalo a pukalo, fakt hrůza. Vzniklé díry ani nešly přelepit, těsto se vůbec nedalo spojit.
Těsto asi po půl hodině urputného boje skončilo v koši, připravená jablka jsme snědli u filmu
A to nejsem v pečení začátečník - podotýkám
No a teď raďte soudružky, kde se stala chyba
Přítel nemá rád listové těsto a dělat tažený se mi také pořád nechce, takže tento dělám hodně často.
posílám bod a fotku
.