Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 702 kJ / 1 363 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,15 g |
Tuky | 108,52 g |
Vláknina | 16,36 g |
Cholesterol | 142 mg |
Sodík | 1,72 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 70,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso si nakrájíme na nudličky, smícháme si mletou papriku se solí a v tom vyválíme nudličky masa, které zprudka orestujeme, přidáme na proužky nakrájenou cibuli, trochu osmažíme, zalijeme maso vodou s masoxem a dusíme.
Krok 2: Papriky a pórek nakrájíme na nudličky, rajčata na kousky, jarní cibulku na kolečka, žampióny, česnek na plátky a vše přidáme tak po půl hodině dušení k masu, osolíme a dusíme dál.
Krok 3: Mouku si rozmícháme v kysané smetaně, přidáme rajský protlak, znovu promícháme a vlijeme do omáčky, mícháme a ještě chvilku povaříme.
Zveřejněno 4. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový tokáň (jak ho dělám já)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J80l
Moje poznámka
Vepřový tokáň (jak ho dělám já)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J80l
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 4 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 8 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 3 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 3 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 5 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 5 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 5 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 5 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 6 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 8 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 8 hodinami
Tématické fráze:
vepřový tokáň,
vepřová tokáń,
krůtí tokáň,
tokáň z vepřového masa,
omacka tokan,
tokáň z vepřového masa recept,
vepřové tokáň,
tokáň z vepřového,
vepřový tokáň na víně,
vepřový tokáň recept,
moravský tokáň,
tokáň vepřový,
krůtí tokáň recept,
recept krutí tokáň,
vepřové maso tokáň,
nejlepsi tokan,
recept vepřový tokáň,
tokáň vepřové maso,
tokan,
tokáň z krůtího masa
Suroviny:
plecko vepřové,
slanina,
cibule,
cibulka jarní,
paprika čerstvá žlutá,
paprika čerstvá červená,
pórek,
rajče,
česnek,
žampióny,
mouka hladká,
protlak rajčatový,
smetana zakysaná,
masox,
paprika sušená sladká,
olej,
sůl
Komentáře (8)
(soľ s paprikou, voda s masoxom a ešte posoliť).
Nie je to na jeden recept príliš, alebo je to boj proti nízkemu krvnému tlaku?