Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené "erteple"

Brambory smažené v trojobalu, to je chuťový zážitek plný křupavosti. Každé sousto je skvělou kombinací křehké strouhanky a jemného bramborového plátku. Podávejte samostatně nebo s bylinkovým dipem.

Hodnocení receptu je 5,0 (53×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 5 min

15 min (10 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme asi na 1 cm silná kolečka. Krok 2: Osolíme z obou stran, obalíme v hladké mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Krok 3: Smažíme zvolna v rozehřátém oleji. Pokládáme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.

TIP: Co vše můžeme smažit v trojobalu

Zveřejněno 22. 11. 2009

Poznámka autora Colombo65

Erteple = brambory! Nutno ochutnat jinak neuvěříte, jak to může být dobré. Jako příloha dle chuti - tatarka, kečup, nivový dip atd.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené "erteple"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6X2z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené "erteple"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6X2z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (55)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

kebyže mám bravčový rezeň a niekto mi ponúkne erteplový, tak vymením

Asi jak dlouho se to smaží? Pťemýšlím, jestli se to dá papat studené , nebo jen horké, jako občerstvení k pivku?

Tak tohle jsem ještě nikdy nezkoušela. Musím napravit. Vypadá to náramně jedle.:-*

Skvělý nápad, určitě vyzkouším!

Včera jsem viděla tento recept a dnes jsem musela udělat:yes:

Vyzkouším! Už jenom z fotky můžu umřít <3! Doufám že budou výborné ale podle komentářů budou:yes:

boži dělam často jak mam velke brambory zapraši se po tom nestačim smažit:-)

Tohle jsem neznal. Chutnalo. <3

Díky za připomenutí tuhle dobrotu jsem už hodně dlouho nedělala zítra ji udělám.:yes:

Úžasná záležitost! Kdysi mi tenhle recept poradila moje rómská sousedka, říkala, že až ochutnám, přestanu smažit "ten drahej květák". Měla pravdu, holčina.

miroslava 17. 1. 2016 08:52
taky delavam vyborne:yes:

Zdena Košánová 14. 1. 2016 13:08
vyzkouším:-))

Erteple, erteple,

či v zime, či v teple...

:-D:-)):yes:je to opravdu mňamka

Neznám,takže moc rád vyzkouším...:-):yes::yes:

Jsou fakt dobré taky dělávám

Starý, obecně známý, krajový název brambor nelze považovat za tzv. buzzword.Jinak při zadání do vyhledávaní rcp. mne to sem zavedlo bez problémů.:-)

Vypadá to, že Buzzword použitý v názvu sice upoutá, ale při vyhledávání působí spíše kontraproduktivně (viz 1974andrea: níže)
Co tak název rcp doplnit, k vůli vyhledavači, slůvkem "brambory", he?:-))

Nikdy predtým som o tom nepočula ale súhlasím,že je to moooc dobrá vec :-p:-*:yes: +32;-)

Dnešní erteplová večeře ;-) mňam:yes:

Tak já to hledala pod bramborovým řízkem nebo řízkem z brambor a teda erteple mě fakt nenapadly:-D:-O Tak ti přidám foto;-) A bodík:yes:

:-8 tak podle komentaru ti ERTEPLAKY vyzkousim :yes: :-p

Udělám je co nejdříve, úplně jsem na ně, při pohledu na fotku, dostala děsnou chuť:yes::yes::yes::-p

Tématické fráze:
ertepláky, co jsou erteple, nivový dip, nivový dresing, smažené brambory, co to jsou erteple, nivový dresing recept, co jsou to erteple, nivovy dip recept, bramborové erteple, jabloška, erteple-recept, enteple, dresing nivový, recept na ertepláky, smažené brambory s vejcem, herteple, smažený he, brambory v jogurtovem dresingu, nivový teplý dip

Suroviny:
brambory, strouhanka, vejce, mouka hladká, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu