Suroviny
Porce: 6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 265 kJ / 1 737 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,48 g |
| Tuky | 34,92 g |
| Vláknina | 81,63 g |
| Cholesterol | 77 mg |
| Sodík | 1,98 g |
| Sůl | 4,40 g |
| Sacharidy | 227,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do vyhřáté trouby dáme jehněčí kýtu v hlubším pekáči a zároveň i všechnu očištěnou a pokrájenou zeleninu. Cibuli a česnek přidáme v celku. Vše osolíme, opeříme, přidáme tymián, zalijeme vínem a horkou vodou tak, aby maso bylo potopené.
Krok 2: Přiklopené dusíme zhruba dvě hodiny. Půl hodiny před koncem dušení přidáme pokrájené brambory a těstoviny.
Krok 3: Mezitím připravíme kaparovou omáčku. Do rozpuštěného másla nasypeme mouku a minutu až dvě ji opražíme. Pak přilijeme šťávu z jehněčího, uvedeme do varu a asi deset minut povaříme. Vmícháme smetanu, posekané kapary a zelené koření, osolíme, opeříme. Omáčka má mít řidší konzistenci.
Krok 4: Naporcované maso podáváme se zeleninou, bramborami a těstovinami v hlubokých talířích zalité šťávou. Kaparovou omáčku podáváme zvlášť.
Zveřejněno 24. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kýta s kaparovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4KMx
Moje poznámka
Jehněčí kýta s kaparovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4KMx
Nejnovější recepty
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 2 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 4 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 6 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 16 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodné koláčky
magdalenka před 13 minutami
Mrkvové karbanátky
magdalenka před 15 minutami
Květák ve strouhance
magdalenka před 20 minutami
Hlíva v trojobalu
magdalenka před 23 minutami
Škvarková pomazánka
magdalenka před 28 minutami
Špekáčky na černém pivu
magdalenka před 34 minutami
Kuřecí nudlová polévka
magdalenka před 38 minutami
Kynutý skořicový točenec
magdalenka před 42 minutami
Jednoduchá kvasnicová pomazánka
magdalenka před 47 minutami
Vánoční panettone
Myska311 před 2 hodinami
Tématické fráze:
phytophtora infestans,
phytophtora infestans,
jehněčí kýta,
jehněčí s omáčkou,
recepty jehněčí kýta,
jehněčí na capari,
jehněčí kýta v celku,
jehněčí recepty,
jehněčí kýta top recepty,
jeneci maso,
srnčí s kaparovou omáčkou,
jehněčí irska kyta recepty,
jehněčí kýta,kapary,
jeněčí recept česnek,
recepty skopové s omáčkou,
kaparovou omáčkou,
jehněčí kýta s omáčkou,
jeněčí kýta recepty,
jehněčí v troubě,
skopové s kaparovou omáčkou
Suroviny:
kýta jehněčí,
pórek,
mrkev,
celer,
cibule,
česnek,
víno bílé suché,
tymián,
sůl,
pepř,
brambory,
těstoviny,
máslo,
mouka,
vývar,
smetana,
kapary,
bazalka čerstvá,
sůl,
pepř
Komentáře (10)