Suroviny
Porce: 6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 265 kJ / 1 737 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,48 g |
Tuky | 34,92 g |
Vláknina | 81,63 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 1,98 g |
Sůl | 4,40 g |
Sacharidy | 227,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do vyhřáté trouby dáme jehněčí kýtu v hlubším pekáči a zároveň i všechnu očištěnou a pokrájenou zeleninu. Cibuli a česnek přidáme v celku. Vše osolíme, opeříme, přidáme tymián, zalijeme vínem a horkou vodou tak, aby maso bylo potopené.
Krok 2: Přiklopené dusíme zhruba dvě hodiny. Půl hodiny před koncem dušení přidáme pokrájené brambory a těstoviny.
Krok 3: Mezitím připravíme kaparovou omáčku. Do rozpuštěného másla nasypeme mouku a minutu až dvě ji opražíme. Pak přilijeme šťávu z jehněčího, uvedeme do varu a asi deset minut povaříme. Vmícháme smetanu, posekané kapary a zelené koření, osolíme, opeříme. Omáčka má mít řidší konzistenci.
Krok 4: Naporcované maso podáváme se zeleninou, bramborami a těstovinami v hlubokých talířích zalité šťávou. Kaparovou omáčku podáváme zvlášť.
Zveřejněno 24. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kýta s kaparovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4KMx
Moje poznámka
Jehněčí kýta s kaparovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4KMx
Nejnovější recepty
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Zapečené plátky patizonu
Přidáno 17. 8. 2025 15:15:19
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno 17. 8. 2025 15:06:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová zmrzlina 2
vaclavagregrova před 59 sekundami
Domácí kečup
MarketaBod před 11 minutami
Fazolová kyselá polévka
TondaJ před 37 minutami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
lucie.jechova před 2 hodinami
Jablková pomazánka
Merylas před 2 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Romana20 před 2 hodinami
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
veronika_straka před 2 hodinami
Uzená žebra - prostě jen uvařená
Kajkajak před 2 hodinami
Květáková polévka II
Kajkajak před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
schierl před 2 hodinami
Tématické fráze:
phytophtora infestans,
phytophtora infestans,
jehněčí kýta,
jehněčí s omáčkou,
recepty jehněčí kýta,
jehněčí na capari,
jehněčí kýta v celku,
jehněčí recepty,
jehněčí kýta top recepty,
jeneci maso,
srnčí s kaparovou omáčkou,
jehněčí irska kyta recepty,
jehněčí kýta,kapary,
jeněčí recept česnek,
recepty skopové s omáčkou,
kaparovou omáčkou,
jehněčí kýta s omáčkou,
jeněčí kýta recepty,
jehněčí v troubě,
skopové s kaparovou omáčkou
Suroviny:
kýta jehněčí,
pórek,
mrkev,
celer,
cibule,
česnek,
víno bílé suché,
tymián,
sůl,
pepř,
brambory,
těstoviny,
máslo,
mouka,
vývar,
smetana,
kapary,
bazalka čerstvá,
sůl,
pepř
Komentáře (10)