Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Tento recept vás zavede do čínské kuchyně s vůní Orientu. Kuřecí prsa Kung Pao doplněná chutnými mandlemi, náležitě okořeněná a s notnou dávkou zeleniny, vám budou nejspíše chutnat s rýží nebo s hranolky.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 500 kJ / 2 510 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 229,36 g |
Tuky | 127,27 g |
Vláknina | 24,10 g |
Cholesterol | 440 mg |
Sodík | 6,09 g |
Sůl | 15,48 g |
Sacharidy | 99,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, obalíme v solamylu a zprudka na 2 lžících oleje orestujeme. Maso vyjmeme a odložíme stranou.
Krok 2: Na zbylém oleji rozpustíme cukr a necháme zkaramelizovat, zalijeme bujónem rozpuštěným v teplé vodě a provaříme, přidáme omáčky (množství lze upravit podle své chuti), zahustíme trochou solamylu.
Krok 3: Do připraveného sosu vložíme orestované maso, mandle, mrkev nakrájenou škrabkou na tenké plátečky a zelí a krátce prohřejeme.
Zveřejněno 28. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O8KE
Moje poznámka
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O8KE
Nejnovější recepty
Nejlepší povidla
Přidáno před 30 minutami
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 13 hodinami
Cizrnové kari s kokosovým mlékem
Přidáno před 13 hodinami
Čínské nudle s mletým masem
Přidáno před 14 hodinami
Barevná směs s těstovinami
Přidáno před 14 hodinami
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta z cukety
Martina101 před 25 minutami
Vepřové na houbách
radbastim před 30 minutami
Pražský koláč podle ČSN
pavlina.simr před 31 minutami
Těstovinový salát
Elen0766 před 47 minutami
Nejlepší špenát
mafinka888 před 1 hodinou
Citrónová Babeta z DP
Myskamk před 1 hodinou
Nivová omáčka
PetrM před 2 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
MartinaDolakova před 2 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
Eva z HK před 2 hodinami
Krkovice na houbách s rýží
IvetaFrancova před 2 hodinami
Tématické fráze:
kung pao z kuřecího masa,
kungpao z kuřecího masa,
kung pao,
kung pao recept,
kuřecí nudličky kung pao,
kuřecí maso s mandlemi,
kureci s mandlemi,
recepty kuřecí maso kung pao,
recepty kung pao,
kuřecí prsa s mandlemi,
recept na kung pao,
pravé kung pao,
kuřecí kungpao,
recept na kuře kung pao pohlreich,
kuřecí nudličky s mandlemi,
kung pao pohlreich,
kureci kungpao s mandlemi,
recept kung pao,
kureci maso kung pao,
kung-pao
Suroviny:
maso kuřecí,
solamyl,
sůl,
olej,
cukr krystal,
voda,
bujon kuřecí,
omáčka sojová,
omáčka worcesterová,
omáčka chilli,
mandle,
zelí čínské,
mrkev
Komentáře (52)
Děkuju
"Kukuřičný škrob je na rozdíl od bramborového škrobu jemnější a hodí se proto i na zjemnění koláčů, dortů, přípravu náplní, dezertů a ovocných omáček. Bramborový škrob je zase vhodnější při přípravě specialit asijské kuchyně a do bramborových těst (např. chlupaté a bramborové knedlíky). "
Takže osobně bych ho klidně nahradila