Cheesecake
I ten, kdo cheesecake nikdy nepekl, zvládne ho podle popisu autorky určitě hned napoprvé. Sušenkový základ a jemný sýrový krém tvoří dokonalou kombinaci chutí. Srozumitelně popsaný recept na skvělý cheesecake nadchne každého strávníka.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 005 kJ / 5 020 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,60 g |
Tuky | 284,51 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 1,58 g |
Sodík | 1,69 g |
Sůl | 3,81 g |
Sacharidy | 493,85 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cheesecake
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KO1G
Moje poznámka
Cheesecake
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KO1G
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 16. 5. 2025 19:25
Horký zeleninový salát
Přidáno 16. 5. 2025 16:46
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno 16. 5. 2025 11:01
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
PetuleLevandulka před 7 hodinami
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Petranela před 7 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 8 hodinami
Plněná vepřová svíčková
Pavel2001 před 8 hodinami
Kuřecí kari po belizsku
Antonausprag před 8 hodinami
Sváteční koláčky
Koffi před 9 hodinami
Bábovka s větrníkovou příchutí
pajuska1511 před 10 hodinami
Bůčková tlačenka asi jinak
Vladatlaca před 10 hodinami
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Napalsko před 10 hodinami
Krkovička pro vítanou návštěvu
Naja2801 před 10 hodinami
Tématické fráze:
cheesecake recept originál mascarpone,
recepty dort chesse,
cheescake,
recepty chesse nepečený,
cheescake recept,
chesse cake,
chesse cake recept,
cheesecake s mascarpone,
chease cake recept,
chesecake,
chessecake,
top recepty,
chiskake,
cheesecake recept originál nepečený,
chess cake recept,
chesscake,
cheesecake z mascarpone,
recepty chesse,
recept cheescake,
nejlepší cheesecake
Suroviny:
sušenky bebe,
máslo,
máslo,
pomazánkové máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
šťáva citronová,
vejce,
žloutek,
smetana zakysaná,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
šťáva citronová
Komentáře (254)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Ale podívejte se do videa, které je připraveno přesně podle receptu
Mrkněte se třeba na fotky pod videem, jsou od uživatelů, kteří tento cheesecake také s úspěchem dělali. Prakticky všechny pěkné
Myslím, že vám tu "umyjí" hlavu
No to ale nic nemění na faktu, že rcp je OK, že
Co to je nedopečený?
Náplň je na povrchu "jako živá" (hustý pudink), ale nesmí být vyloženě mokrá
Zkuste znovu zapnout pec
Pokud to začne shora hnědnout, uberte grády
Tak ať se zadaří
No nebude, ale chtělo by se říci, že je to v troubě a ani by se nelhalo, že?
Jako krémový sýr jsem použila obyčejné 2 pomazánkové másla a lučinu (neměla jsem toho ani doporučene 600g ale míň). Četla jsem, že někde se korpus z Bebeček dává do ledničky (někdě prej i na několik hodin) a nebo se peče, já ho tedy dala do ledničky možná na 10minut do té doby, než jsem si připravila krém. To jsem pak vylila na korpus, dortovou formu jsem máslem ani nevymazávala, jen na spodek vystřihla kolečko pečícího papíru. Formu jsem zabalila do alobalu (pořádně, aby se nedostala do formy voda, takže aspoň 3-4 vrstvy), formu dala do normálního plechu naplněným vodou a pekla 50 minut. (Pamatujte, že vždy je lepší péct déle než méně! Zkuste neotvírat troubu aspoň 25minut.) Nevěděla jsem sice jak dlouho péct, ale nějak jsem to odhadla, nechala pootevřenou troubu a po asi 3 hodinách hodila do ledničky. Nakonec jsem na to dala zakysanou smetanu (taky jsem neměla doporučenou dávku). Dělala jsem ho poprvé, a celkem jsem se bála, že něco pokazím, ale byl výborný.http://imgur.com/a/Ay1Pe
Dekuji
http://www.buonissimo.cz/recipe/ricotta-chia-chees...
Po přečtení komentáře Ivky jsem dala jen 3 vejce a pouze 150g moučkového cukru a opravdu to stačí. Pekla jsem 200st. po dobu 10ti minut, poté na 120-13st. 30 minut.
Doporučuji všem
Dala jsem 500 g mascarpone, 100 g tučného tvarohu, ostatní podle receptu.
Všem moc doporučuji.
Eli a tobě děkuji za lahodu.
Posílám zasloužený bodík.
Měla jsem strach riskovat a dělat ho z lučiny, tvarohu atd, když jsem ho hned dělala jako dárek k narozeninám. Dělala jsem ho poprvé a po přečtení všech komentářů a prozkoumání i dalších receptů jsem ho udělala z:
4x philadelphia, 1x pomazánkové máslo Pilos a 1x zakysaná smetana.
I když je náplně více, dodržela jsem počet vajec, cukru jsem dala 125g a sneslo by to asi i 100g. Ale tato varianta mi moc chutnala i přes vyšší pořizovací cenu sýru philadelphia, vyjde stále o hodně levněji než kupovaný. :)
Já ho koupila v kauflandu, ale určitě i domácí potřeby nebo papírnictví či jiné markety. V balení jsem měla, myslím 10 kusů - to už nevím přesně
Dort je výborný, nemůžu si vynachválit recept
Dáša:
Vladimír Lisý:
Vladimír Lisý:
opravdu skvělý receptík, koláč netekl, jak jsem se obávala a druhý den po koláči jako by se zem slehla.
Do originálu patří Philadelphia cheese, ale recept je z r. 2009, věřím, že tehdy byl možná ještě problém se sehnáním originálu.A je to prostě čerstvý smetanovotvarohový sýr typu Lučina, Buko atd, takže opravdu nejde o nějakou splácaninu, ale jen nahrazení stejnou surovinou z místních zdrojů.Recept je ok, příležitostně vyzkouším i tuto verzi.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1020133221...
Dala jsem 200g lučiny, 200g riccoty a 200g žervé. Chuťově moc dobrá kombinace.
I když jsem dala míň cukru než bylo napsáno , tak mi stejně přišel dost sladký.Pro ty co mají raděj méně sladké dezerty, tak bych dávala jen 150-200g cukru. Ale záleží na každém.
Moje stará plynová trouba nejde regulovat (stále peče naplno), tak jsem regulaci tepla musela provádět otvíráním dvířek, ale ani to dortu neuškodilo. Byl hezky ztuhlý a na povrchu jemně opečený.
Mňam