Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krevety po sečuánsku

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 1 - 2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 186 kJ /
283 kcal
Bílkoviny42,91 g
Tuky7,44 g
Vláknina1,98 g
Cholesterol 295 mg
Sodík 3,68 g
Sůl8,80 g
Sacharidy10,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krevetkám (rozmraženým a osušeným) uřízneme ocásky, pokud seženeme čerstvé, tím lépe, solamyl rozmícháme s vodou, lehce osolíme, krevetky pomažeme solamylovou omáčkou a necháme v chladu minimálně hodinu marinovat. Krok 2: Ve woku rozpálíme cca 3 lžíce rostlinného oleje a krevety minutu smažíme z obou stran. Ne déle, poněvadž bychom z nich měli gumu, neboli pryž. A to nechceme. Osmažené krevety odložíme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného tuku. Pokud nám v pánvi zbylo hodně oleje, vylijeme ho. Krok 3: Cibulku, chilli papričku (feferonku), česnek a zázvor nasekáme na co nejjemněji. Vhodíme do pánve, přidáme všechny ostatní ingredience určené na omáčku, krátce provaříme, přidáme osmažené krevety a vše asi minutu prohřejeme. Krok 4: Podáváme s opečenou bagetou, dozdobíme nasekanými lístky koriandru. Ten jsem nesehnala, takže jsem dala plocholistou petržel.

Zveřejněno 28. 2. 2013

Poznámka autorky rebeka

Zdroj. Pokrmy z woku a pánve. Mírně upraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krevety po sečuánsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oJwB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krevety po sečuánsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oJwB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Máme rádi sečuánskou kuchyni, takže jsou krevety jako oheň. Výborné večer zobat k vínu.:-K:yes:
Perfektní!

Nepředvařené krevety (mražené), různé druhy i velikosti lze sehnat u Větnamců, stačí se jen dotázat :-) a nebo si udělat výlet do Sapy (té pražské)... Doporučuji :-)

Krása velikánská:-K to bude ukrutánské dobrotisko :yes::yes::-p

:-p krásný recept i fotka;-):-K

Otokar Sejka 28. 2. 2013 23:54
Porada:
Tak drahý byl a pořádně. Je těžko popsat, jak to koření vypadá. Na první pohled nic moc. Je jiné jenom zblízka. Pak v kuchyni se to cítí.
Je jasné, že název je podle oblasti, tak jak jídla.

Otokar Sejka - omlouvám se, dříve jsem to nestihl.Předpokládám, že to bude od tzv.sečuánského pepře, ale ten roste ve východní Asii(Japonsko,Korea, Čína),používá se též do koření 5ti vůní, badyán,hřebíček,skořice s.pepř a fenykl.Sečuánská kuchyně se nazývá podle oblasti,rozhodně ne podle pepře. Zajímalo by mne, co jste si nechal dovézt z Číny pod pojmem sečuánské koření.
Jinak seč.pepř až tak drahý není. Děkuji ;-)

Krevety můžu od rána do noci, krásné foto :-K

Krásný receptík:-p:yes: láká k vyzkoušení a foto je nádherné;-):yes:

Jste s 1974andrejkou krevetové královny "Topek". Za tento, i za všechny ostatní, rcp velký dík, jak se říká :"sánka dole":yes::yes::yes::-K:-K:-K

To bych si dala z fleku; -):-p:-p:-p:yes:

Otokar Sejka 28. 2. 2013 15:57
Jitkas:
Nesouhlasím s Váma na 100 %.
Stálo mne hodně námahy a času získat skutečné sečuánské koření až z Číny a jeho chuť ani zdaleka není taková, jak Vy píšete.
Ale se nic neděje, přece vaříme "à la Čína po česku"!

Otokar Sejka : nejsem sice p. Porada, ale vzhledem k tomu, že jsem to nejen dělala, ale také jedla, dovolím si odpovědět: pálivé je to díky chilli papričce;-), zázvoru i česneku;-)

Tématické fráze:
recept krevety, recept na krevety, krevety recept, krevety recepty, recepty na pokrmy z krevet, jak udělat krevety, cina z krevet, krevety cina, čina s krevetami, pokrmy z krevet, tofu po sečuánsku, koření na krevety, krevety na čínský způsob, krevety po cinsku, naložení krevet, jak se dělají krevety, čína krevety, krevety po sechuansku, pokrm z krevet, sapa krevety

Suroviny:
krevety, solamyl, voda, sůl, olej, cibulka, chilli paprika čerstvá, ústřicová omáčka, omáčka sojová, olej sezamový, protlak rajčatový, česnek, zázvor, sherry, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu