Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 518 kJ / 1 558 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,98 g |
| Tuky | 6,52 g |
| Vláknina | 71,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 601 mg |
| Sůl | 1,08 g |
| Sacharidy | 255,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rýži propláchneme a uvaříme dle svých zvyklostí (já ji vařím v 1,5 násobku osolené vody na velmi mírném plameni 17 minut).
Krok 2: Mrkev nahrubo nastrouháme, celer nakrájíme na plátky, brokolici rozebereme na drobné růžičky nebo nasekáme. Na rozpáleném oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli.
Krok 3: Přidáme pokrájenou zeleninu, podlijeme troškou vody (jen několik lžic), přidáme sladkou chilli omáčku, přiklopíme pokličkou a 8 minut podusíme.
Krok 4: Poté vmícháme uvařenou rýži, osolíme a podle chuti můžeme přidat ještě pepř či chilli omáčku.
Zveřejněno 7. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní rýže s chili a dušenou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgoM
Moje poznámka
Pikantní rýže s chili a dušenou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgoM
Nejnovější recepty
Špízy z mletého masa s nivou
Přidáno před 5 hodinami
Gnocchi zapečené s dýní hokaido a parmazánem
Přidáno před 6 hodinami
Žampionový krém
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí roládky se sýrovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Panenka na zeleném pepři
Přidáno před 9 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
JanH74 před 1 hodinou
Hovězí vývar s morkovou kostí
DemonzPrahy před 2 hodinami
Pudinková buchta
magdalenka před 3 hodinami
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 4 hodinami
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 5 hodinami
Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty
Alusice před 5 hodinami
Pečené koleno
magdalenka před 5 hodinami
Česneková kroupová polévka
magdalenka před 5 hodinami
Krémová pórková polévka
[email protected] před 6 hodinami
Boršč - trochu podle mě
Kdyzjehlad před 7 hodinami
Tématické fráze:
pikantní rýže,
chilli ryze,
chili rýže,
dušená mrkev s rýží,
pikantní dušená mrkev,
chili rýží,
dušená zelenina,
dušená zelenina s rýží,
recept rýže se zeleninou,
cili ryze,
pikantní zeleninová omáčka k rýží,
černá rýže s chili omáčka recept,
mrkev na chili,
dusena mrkev po slovensky,
pikantní recepty z rýže,
recept na chili omáčku,
ryze s lilkem,cuketou a zeleninou,
rýže omáčka mrkev,
dušená zelenina recept,
dušená zelenina recepty
Suroviny:
rýže,
cibule,
mrkev,
brokolice,
celer řapíkatý,
omáčka chilli sladká,
sůl
Komentáře (12)
Nemusíte se obávat, česky rozumím, já jsem ještě z generace, kdy česky a slovensky v rádiu a v televizi bylo 24 hodin denně.
Můžete se schválně podívat, těch 222.000.000 jsem si nevymyslil.
Neviem, kam ste sa pozerala, ale po zadaní slova "chili" v Google vyšlo 222.000.000 odkazov na uvedené slovo, ktoré súvisia s komentárom Anny.
Zrejme Váš Internet nie je z tejto planéty!
Ďakujem Anna, snáď Váš komentár bude mať konečne nejaký pozitívny účinok, pretože gramatická a pravopisná úroveň je pod bodom mrazu (tak česky ako slovensky!).
Prečo v češtine a slovenčine píšete slovo "chili" s 2 "l", keď to slovo je španielske, alebo pôvod je v španielčine (Mexico) a tak napísané "chilli" sa vyslovuje "čiji". Aký dôvod je, aby sa menilo znenie názvu jednej ingrediencie, v tomto prípade štipľavej papriky (chili, jalapeňo, atď.), keď po španielsky dnes hovorí viac ako 500.000.000 ľudí a je to po čínštine druhý najviac používaný jazyk na svete (ešte pred angličtinou!).