Zelenina do polévky
Pokud jste na zahrádce sklidili hromadu čerstvé zeleniny a nestíháte ji zpracovat, zavařte z ní zeleninou směs, kterou pak v zimním období pouze přidáte do polévky a prohřejete. Zelenina neztratí nic ze své chuti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 711 kJ / 887 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,65 g |
Tuky | 6,16 g |
Vláknina | 75,96 g |
Cholesterol | 3 mg |
Sodík | 943 mg |
Sůl | 1,90 g |
Sacharidy | 132,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Veškerou zeleninu očistíme, nastrouháme a pokrájíme na drobno.
Krok 2: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme všechnu zeleninu a sůl, podlijeme hrnkem vody a dusíme 10 minut.
Krok 3: Ještě horkou směsí naplníme sklenice, zavíčkujeme a sterilizujeme 10-15 minut. Poté uchováváme ve chladu.
Zveřejněno 16. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelenina do polévky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o6AX
Moje poznámka
Zelenina do polévky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o6AX
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 11 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 11 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 12 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 41 minutami
Borůvkový táč
PavelR před 1 hodinou
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 1 hodinou
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 1 hodinou
Hermelín s houbami
Sahula před 1 hodinou
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 1 hodinou
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 2 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 3 hodinami
Banánová bábovka
Noumik před 3 hodinami
Rybízový sirup
gasli před 4 hodinami
Tématické fráze:
zelenina do polévky,
zelenina do polévky v soli,
zelenina do polévky recept,
jak zamrazit zeleninu,
zelenina na polevku,
zelenina do polévek,
jak zavařit polévku,
zelenina do mrazáku,
jak zavařit zeleninu do polevky,
jak zavařit zeleninu,
zavaření zeleniny,
zavařit zeleninu,
jak zavařit polévky,
jak dlouho vydrží polevka v lednici,
zavaření polévky,
jak zamrazit polevku,
zavaření petržele,
zelenina v soli do polevky,
jak zamrazit kedlubny,
polévky ze zeleniny
Suroviny:
petržel,
nať petrželová,
nať celerová,
celer,
karotka,
kedlubna,
cibule,
pórek,
květák,
kapusta,
česnek,
máslo,
sůl
Komentáře (10)