Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní kuřecí kousky v karamelu

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

x.XXX.x x.XXX.x

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 164 kJ /
1 951 kcal
Bílkoviny48,70 g
Tuky59,45 g
Vláknina49,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,79 g
Sůl3,98 g
Sacharidy296,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme vodu, rybí omáčku, rýžový ocet, sojovku, zázvor a česnek. Vsypeme cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a vložíme na kousky nakrájená kuřecí stehna. Zalijeme třetinou vzniklé omáčky. Zredukujeme (omáčka by měla po redukci konzistencí připomínat sirup). Krok 3: Vlijeme zbytek omáčky a znovu zredukujeme. Vmícháme arašídy, nakrájené, semínek zbavené jalapeňo papričky a nakrájené lahůdkové cibulky, krátce prohřejeme. Krok 4: Servírujeme s jasmínovou rýží, ozdobené lístky koriandru (lze nahradit plocholistou petrželkou).

Zveřejněno 11. 4. 2013

Poznámka autorky x.XXX.x

1 hrnek = 250 ml

Zdroj: internet

Papričky přidávejte dle svého uvážení a chutí, rovněž doporučuji celou marinádu i ochutnat, aby to nebylo moc sladké, nebo slané - záleží na slannosti rybí omáčky, kterou použijete.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní kuřecí kousky v karamelu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qpZD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní kuřecí kousky v karamelu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qpZD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

no to vyzkouším:yes::-D mňam:-p

x.XXX.x: Druhý recept, který jsem od Tebe vyzkoušela, dopadl tak skvěle, že jsem si výtisk ponechala, zařadila mezi nejoblíbenější a využiju ho při zvláštních příležitostech... Hlavně se těším, až ho uvařím na chalupě pro všechny...:yes: Posílám bod, vřelé doporučení a obrázky. Nemáš ještě něco...??;-)

savlinka: nikde :-D

a fotečka je kde:-O:-O

tejaja: no vidíš to, teď jsem se dočetla, že zráním červenají :-D:-D:-D

x.XXX.x: U nás som zase nikde nevidela zelené, všade predávajú len červené papričky ;-)
Pozrela som, čo o tých papričkaách nájdem na internete, a zaujala ma vetička, citujem : "Paprička Chilli Jalapeňo Purple má svůj původ v Mexiku. Její pálivost se pohybuje kolem 6 000 SHU, čímž se řadí mezi mírně pálivé druhy. Především díky barevnosti plodů je to velmi krásná a též i produktivní rostlina. Papričky jsou velmi vhodné na nakládání a do omáček."
Takže míííírně pálivá :-D:-D:-D

Zdeňka Minaříková, Mexiko San Fernando: samozřejmě, že byly zelené, ty papričky, červené jsem tu v obchodě snad ani neviděla. Já tedy osobně, když dělám něco pálivého, přidávám dle sebe a nejdřív chutnám - každý má jinak "plechovou" hubu ;-)

Zdeňka Minaříková, Mexiko San Fernando 24. 4. 2013 20:31
x.XXX.x, já to dělala přesně podle receptu, ale 2 jalapeňo červené papričky celý pokrm udělali zcela nepoživatelným, určitě jste se spletla. Asi to měli být jalapeňo zelené, to bych brala. Příště do receptu napište o jaký druh papriček se jedná, zda o zelené, nebo červené jalapeňo papričky.https://www.google.cz/#safe=off&hl=cs&sclient=psy-...

Děkuju, budu ráda, když vyzkoušíte :-K :-)

Take ukladam..:yes::yes:..dobre ingredience..:-K:-K

Zajímavá kombinace :-p:yes:

To by mi chutnalo, mám ráda kombinaci chutí sladko- pálivé :-p

tohle vypadá dost dobře, už si to ukládám:-p;-):-):yes::yes:

Tématické fráze:
kuřecí maso v karamelu, kuřecí maso na karamelu, pikantní kuřecí kousky, kuřecí na karamelu, maso na karamelu, kuřecí kousky, kuřecí nudličky na karamelu, kuřecí prsa na karamelu, zázvor v karamelu, kure na karamelu, karamelová cibulka, kuřecí nudličky v karamelu, karamelová pikantní omáčka, zázvor na karamelu, kure v karamelu chilli, kuřecí v karamelu, maso pražené v karamelu, kuřecí kousky recept, kureci prsa v karamelové omáčce, kuřecí kousky na papričkách

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, cukr třtinový, bujón drůbeží, omáčka rybí, ocet rýžový, česnek, omáčka sojová, zázvor, cibulka lahůdková, paprička jalapeňos, arašídy, olej, koriandr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu