Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Camembert plněný nivou a hroznovým vínem

Snadný a rychlý recept pro milovníky zrajících sýrů a sladko-slaných kombinací. Camembert plněný nivou a na plátky nakrájenými hrozny je výborný s pečivem nebo jen tak samostatně, a nejlépe se jeho chutě rozvinou po důkladném odležení v lednici.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby odležení v lednici

30 min (30 min příprava, bez doby odležení v lednici )

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie606 kJ /
145 kcal
Bílkoviny8,67 g
Tuky12,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 43 mg
Sodík 800 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy0,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sýr podélně rozkrojíme a z jedné poloviny opatrně vydlabeme vnitřek. Nejlépe se to dělá kávovou lžičkou, kterou namáčíme ve studené vodě. Krok 2: K vydlabanému vnitřku přidáme vidličkou rozmačkanou nivu a dohromady utřeme. Pro zjemnění ještě přidáme Lučinu a vše umícháme. Do vydlabané půlky sýra opatrně upěchujeme polovinu náplně a poklademe hrozny nakrájenými na plátky. Krok 3: Zbytek náplně vezmeme mezi navlhčené prsty, vytvarujeme placičku a tou hrozny přiklopíme. Obě půlky sýra k sobě přitiskneme a pořádně, napevno zabalíme do folie. Na 1-2 dny dáme uležet do lednice. Krok 4: Podáváme s pečivem, nebo jen tak na chuť, konzumujeme s kuličkami hroznového vína nebo skleničkou tekutého vína.

TIP: Jak si doma vyrobit plísňový camembert

Zveřejněno 12. 4. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Máme rádi kombinaci sýra a hroznů, tak jsem si střihla malou improvizaci a pochutnali jsme si:-)

Do podobných Vám přidávám další 3 varianty, ať je z čeho vybírat.

Použila jsem "Bezkonkurenční lučinu"

http://www.toprecepty.cz/recept/30389-bezkonkurenc...

Ale pokud nemáme vůbec žádnou, postačí přidat trošku smetany nebo mléka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K7QJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K7QJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Irule:Irí,strašně jsi mě potěšila:-*Děkuji za vyzkoušení,príma fotku i pochvalu;-):-)):-K

:yes: vyzkoušeno, Aničko mooooc výborné, děkuji za recept. Bodík jsem už poslala dávno, teď jen foto ;-);-):-K

Irule:Budu moc ráda,jestli vyzkoušíš;-):-))Děkuji Ti:-K:-K

tak to je luxusní recept, to vyzkouším na 100% :yes::yes::yes::-p:-O

suslajda:Hančí,pošlu poštou;-)zaručeně příjde uleželé:-p:-))Děkuji:-K:-K
Suny i Tobě velké díky;-):-)):-)):-K

Ňamiky ňam:-p:-p:-p
Absolutně luxusní kombinace, určitě zkusím:yes::yes::yes:

Krásně provedená kombinace škoda, že bydlím tak daleko přihlásila bych se na stravu;-):-*:yes::yes:

varilamyskakasicku::-K

Krásná kombinace sýrů a hroznů:-p:-p:-p:yes:

Všem velice děkuji za milé komentáře a za kladné hodnocení:-K:-K

Irenko a Drahulínku:-)velice jste mě potěšily:yes:Děkuji:-KS těmi vlašáky to bude fajn mňamka:-pJá je dávám nasekané do nivových kuliček a pomazánky:yes:

Dobre ingredience..moc pekne..:yes::-p

:yes: Verím, že je to prudko jedlé. Aspoň u nás takéto veci miznú závratnou rýchlosťou...syr, hrozno, orechy - takto to milujem.

Aničko, krásné provedení, je to skvělá kombinace, jeden čas se bez těchto " dortíčků" neobešla u nás žádná oslava;-):-)

Krásně provedeno:yes::yes: s hrozny je to dobrota:yes::yes::-K nikdy se mi nepodaří, aby takhle krásně držely ty poloviny zase u sebe:-8:-8 ale zase je fakt, že nezbyde nikdy:-D:-D

:yes::yes::-p dobrý nápad;-)

:yes:náádhera,proč se na to jen dívám a cpu se chlebem s máslem?:-S:-S:-K:-K:-K:-K

Aničko,taky jsem na zítra vyrobila tuto tvojí dobrotu a taky jako Irrenka jsem dala ještě vlašáky.:-p

Tahle kombinace nemůže zklamat:yes:

Aničko koukla jsem do ledničky a vše bylo doma, takže jsem je teď vytvořila a jsou v lednici, přidala jsem ještě vlašské ořechy;-)

Mám ráda kombinaci sýrů a hroznového vína:-p. Pěkné Aničko:yes:

To musí být dobrota:yes::yes::yes::yes:

Obejdu se bez hroznů, ale už vím, co udělám při příštím nakládání plíšňáků, část odeberu a tohle otestuji.:yes:

Potěšily jste mě;-):-))Díky moc:-K
Jarmilko,dnes jsem dělala do slané rolády podobnou náplň s posekanýma mandlema,tak toto je trošku odlišné:-) aby to všechno nebylo jak se říká na jedno brdo;-):-))(Vlašáky i lískáče došly:-S)

Miluju kombinaci sýrů s ovocem a ořechy, takže za sebe bych přidala pár posekaných vlašských ořechů :-p Jinak super :yes:

:-p Já bych si také hned dala jak píše savlinka :yes::yes:. Máš to moc pěkné Aničko :-K +2:yes::yes:

ANIČKO,teda to bych si hned dala:yes::yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
plněný camembert, plnene syry, plněný kamembert, plněné sýry camembert, nakladani hroznu, camembert plněný, hroznové víno recepty, recepty s camembertem, jak se dělá gamembert, sýr plněný hroznovým vínem, plněný hermelín s nivou, hroznove vino se syrem, syr camembert plneny, salát se sýrem ořechy a hroznovým vínem, těstovinový salát s nivou a hroznovým salátem, spizy s hroznovym vinem, kureci nudlicky snivou a hroznem, sýry a hrozno, kuřecí salát s ořechy a hroznovým vínem, plněný camembert s ořechy

Suroviny:
sýr camembert, sýr niva, lučina, víno hroznové bílé

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu