Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pucíkatá " dršťkovka"

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 968 kJ /
5 250 kcal
Bílkoviny232,16 g
Tuky362,98 g
Vláknina23,98 g
Cholesterol 596 mg
Sodík 50,83 g
Sůl137,15 g
Sacharidy254,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci na sádle zpěníme nejprve najemno nakrájenou cibuli, poté přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a restujeme cca 5 minut. Krok 2: Poprášíme paprikou, promícháme a ihned zalijeme vývarem. Krok 3: Osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Krok 4: Nakonec přidáme rozemnutou majoránku a prolisovaný česnek. Krok 5: V kastrůlku z másla a mouky připravíme hustší jíšku, do které vyklepneme vajíčka a pořádně mícháme, aby se srazily pucíky. Krok 6: Pucíky přidáme k polévce a cca 5 minut prováříme na mírném ohni. Krok 7: Dochutíme, odstavíme a posypeme zelenými bylinkami.

Zveřejněno 15. 4. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Do podobných přidávám dva recepty, jsou oba podobné, ale ne stejné. Jedna je bez papriky, druhá bez zeleniny a my ji děláme s obojím. Tak doufám, že si každý vybere tu, která se mu bude nejvíc líbit :-)

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pucíkatá " dršťkovka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pozm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pucíkatá " dršťkovka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pozm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jsem ráda, že někdo používá slovo pucíky , moje maminka dělala bramboračku , pomačkala štouchadlem na brambory a zavařovala pucíky , ale byly to nočky vajíčko , mouka , česnek a majoránka , nikdo v mém okolí pucíky neslyšel , tak sem ráda , že i jinde tem název existuje , díky

Už dříve jsem ji dělala, protože pravou nejím (manžel pravou miloval) a tato si s pravou nezadá je perfektníííí. Všichni co ji ochutnali hned chtěli recept:yes::-*:yes:

:yes::yes: Dělávám, jen bez papriky, ale tuhle vyzkouším, líbí se název pucíky :yes::yes::-K:-p;-)

Jana T: je tu jako "kudrbánková polévka".
Andy, dnes jsem udělala, je super, rychlá, Čenda už má třetí talíř:-D Já už vařím snad jen podle Plzně:yes::yes:

Jana T: je tu jako "kudrbánková polévka"

:-D Mám ráda klasickou dršťkovku , ale tohle může být taky dobrý, když není čas prát a vařit dršky :-D:-D:yes::yes:

Drobek:Já taky nerada dršťky, ale ta polévka mi chutná a takhle je to pro mě přijatelné:-D Díky Drobku:-K

hosta: :-K to je krása - kudrbánky - ještě jsem neslyšela, ale líbí moc :-)

:yes::-p oj, oj zítra asi u nás bude:-D

Krásné, děkuju. Ta má má ráda dršťkovou, ale nejí dršťky. No a já si ji neumím představit bez zeleniny a papriky. Ejhle, vše je rázem vyřešeno. Bod ode mne už tam je.:-K:yes:

Dělávám bez papriky, jen se zeleninou a vaječnou zásmažkou, jako "držkovku" vyzkouším:yes::yes:

Kuchyňská čeština je půvabná - ty máš pucíky, já kudrbánky :-)):yes:

Ja tomu hovorím vaječná jíška. Pekne po česky, ako som sa tu naučila a takúto "držkovú" varím tiež. Vlastne som zistila, ako tu chodím, tak bežne ma napadnú v kuchynskej hantýrke české slová...:-D

spagetka:Neboj nic Ladi, libeček je tam, sice ještě z mrazáku, ale už leze i venku;-)

Také tomu říkáme kapání, ale pucíky jsou hezké :-D:-D:-D:-p:yes:
Já do té směsi přidávám ještě nasekaný libeček a petrželku

Tuto polévku dělám velice často, říkáme tomu jíškové kapání. Falešné dršťky by mě nenapadlo.:-8:-)). Je výborná:-p:yes:+1

Tématické fráze:
pucikata polevka, dršťkovka, kudrbánková polévka, pucíkatá drštkovka, pucíkatá dršťková, drstkova polevka s puciky, pucíkatá dršťková polévka, držkovka-srazí se?, držtkovka, pucíky do polévky, pucíkata polévka recept, falešná dršťková polévka pucíkatá, kudrbánky, ph.dr. hladká marie, jarka hrušková plzeň, domácí dršťkovka, klasická drštkovka

Suroviny:
mrkev, celer, petržel, cibule, sádlo, majoránka, paprika sušená sladká, česnek, bujón, sůl, pepř, máslo, mouka hladká, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu