Kuřecí kung pao z letáku Albert
Klasiku asijské kuchyně tentokrát připravíme trochu jinak. Jednoduchý recept na kuřecí kung pao zvládnou i začátečníci a pochutná si na něm celá rodina. Kung pao podáváme s vařenou jasmínovou rýží.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 928 kJ / 1 656 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 134,46 g |
Tuky | 86,57 g |
Vláknina | 8,68 g |
Cholesterol | 248 mg |
Sodík | 2,92 g |
Sůl | 6,93 g |
Sacharidy | 73,65 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l61j
Moje poznámka
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l61j
Nejnovější recepty
Cottage pizza s celozrnnou moukou
Přidáno před 6 hodinami
Minimuffinky
Přidáno před 17 hodinami
Zapékané pirohy
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 22 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 22 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Strouhaná buchta II
Xsaxana před 17 minutami
Strouhaný koláč II
Xsaxana před 19 minutami
Cajunské kuřecí kousky se zeleninou a těstovinami
Coolbins před 44 minutami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 1 hodinou
Maso po Sečuánsku
ErikaBak před 2 hodinami
Rebarborový koláč
Eva S. před 4 hodinami
Pochoutkový salát II
Lasagnesesyrem před 4 hodinami
Domácí pletýnky
Zinzi před 4 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Nanina před 4 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Nellach před 6 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí kungpao,
kureci kung pao,
kung pao,
kung pao z kuřecího masa,
kuřecí kungpao recept,
kuřecí kung pao s arašídy,
kuřecí kung pao recept,
kuřecí kung pao originální recept,
kung pao recept,
kuřecí kung pao recepty,
kuře kung pao,
recept na kuřecí kungpao,
kung pao kuřecí maso,
krutí kung pao,
recept na kuřecí kung pao,
recepty kuřecí maso kung pao,
kung pao originální recept,
recept kung pao,
kungpao,
kungpao z kuřecího masa
Suroviny:
víno bílé,
omáčka sojová,
olej olivový,
solamyl,
prsa kuřecí,
ocet,
cukr třtinový,
cibulka jarní,
česnek,
nesolené arašídy,
sůl
Komentáře (40)
Díky za receptík,dávám 5 hvězdiček
Když jsem v Německu (čož bývalo před lety dost často) zašel jsem pravidelně i do čínské restaurace. Pokud chcete opravdu zkusit pravé čínské jídlo, musíte zajít do restaurace vedené pravými Číňany. U nás v Česku tyto restaurace vlastní a provozují Vietnamci, ne Číňané, a jídlo tady opravdu nemá tu skutečnou chuť pravé číny.
Greneia:
Líbíte se mi
V předchozím komentáři jsem se úzkostlivě vyhýbal zmínce o ingrediencích...
Ale ten postup (mj., ale především to dlouhé restování) je zkrátka na levačku
Nemám žádné ambice učiti vás novým kouskům...
S "osvětou" cílím spíše na, blbými návyky ještě neposkvrněná, kuřátka s kuchařskou čepicí, která náhodou narazí na tento "skvost" z kuchyně Albertovy
Bylo by škoda kdyby setrvala v domnění, že právě POSTUP v tomto rcp uvedený je ten čínský. A když ještě třeba použijí přítele googla a zadají "kung pao", tak při troše štěstí narazí na lepší postup
a díky p. Porado a Andrej
Kung Pao vařím často a rád. Vařím podle kuchařky M. Klímy (první vedoucí vůbec první čínské rest. v Praze)
Tentokrát je mi název rcp šumák…
Nevím, čím jste rcp vyšperkovala, ale Albert se patrně potřeboval zbavit zásob ol. oleje, octa, cukru, cibule a česneku – to jsou suroviny co do běžného K.P. nepatří. Ten cukr se u nás přidával v době, kdy tu nebylo nasládlé „žluté víno“ a dávalo se běžné stolní + špetka cukru. Šlo by polemizovat s každou větou (maso se nenakládá do marinády, ale pouze do máčeného škrobu + vejce která Albert zrovna asi neměl skladem
Maso se hodí na rozpálený tuk (sládlo! nebo olej) kousky se oddělí od sebe a dělá se to opravdu, jen co maso zbělá (jak je správně uvedeno v rcp, ale dál už je to pitomost!), pak se přihodí buráky a zalije zálivkou (víno, sojovka, sůl, wei-su) jednou, dvakrát prohodí a je to hotové! Žádných 15´ a ještě dál vařit! Prdlačky, švagrová
Super