

Kung-pao dle české hospůdky
Suroviny 2 porce
- 200 g kuřecích prsou
- cca 1/2 pórku
- 3 polévkové lžíce nakládané kapie
- 50 g burských oříšků
- 1 vejce
- 2 lžíce škrobu
- cca čajová lžíčka koření na čínu
- sůl
- pepř
- cukr
- bílé víno nebo dezertní víno
- sójová omáčka
- olej
Postup přípravy receptu
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a naložíme do směsky vajec, škrobu, soli, pepře, koření na čínu a lžičky cukru.
Promícháme a necháme cca hodinu v lednici odležet.
Poté prudce smažíme ve vyšší vrstvě oleje a jednotlivé kousky oddělujeme vařečkou.
Olej slijeme, přidáme buráky, krátce osmažíme a přisypeme pórek nakrájený na kolečka a kápii.
Po krátkém osmažení zastříkneme sójovkou a bílým vínem či vermutem.
Pokud použijeme bílé víno, tak je možné chuť doladit špetkou cukru.
Místo kuřecího je možné použít i vepřovou kýtu, tam ale doporučuji naložit přes noc a místo soli použít trochu glutasolu.
Poznámka od kuchařky
NEJEDNÁ SE O AUTENTICKÝ ČÍNSKÝ RECEPT, ALE O VARIACI, KTEROU ZNÁ ASI KAŽDÝ Z MENU ČESKÝCH RESTAURACÍ. Proto prosím vyznavače tradiční čínské kuchyně o shovívavost:-). I z tohoto důvodu je zvolena klasicky česká příloha v podobě hranolek. Sůl můžete vyměnit za glutasol, já ho ale nepoužívám.
Původně jsem chtěla jen přiložit foto ke stávajícím receptům, ale stejný jsem nenašla.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kung-pao dle české hospůdky
-
chocolate: to máš svatou pravdu s těmi maminkami co experimentovaly, suroviny ani internet nemaje...
-
casino:Nemam duvod vam neverit, mily kolego
. Je pravda, ze u kvalitni panve ci woku staci opravdu troska.
A dekuji. -
chocolate:
Respektuji poznámku a k názvu jsem jeden hrob
Ten postup je jak od Číňanaaž na maličkost: Tuku na uvedené množství masa stačí 1PL
Opravdu, vážně, fakt... -
bod odo mna ,vyborna Ceska verzia tohto jedla ktora sa neznazi byt to co nie je originalna, tradicna, prava Cina.
-
Bezvadné. Mám ráda takové receptíky
. Kdysi náš mladý, když dělal ještě praxi, napsal mi kupu takových receptů na čínu i s čínskými názvy. Vzpomínám si, že snad všechno obsahovalo hlávkové zelí
-
ota: nejsi.. tady není.. tady je
fb.lib (František Brusák)
-
rebeka: Kde je František
Jsem snad už slepej
-
chocolate: tak to jsem ráda, že píšeš i o mém aneb našem začátku vaření, začala jsem právě vařit v r. 1972 a pak dál...: To už jsem měla dvě malé děti a mám dodnes kuchařku Mezinárodní kuchyně, to byl tehdy super i dárek naší generace a velký hit a já ji měla před s sebou a zkoušela jsem vše možné, jako kung pao, švej-žu-žu, pizza a i ty milánské kotlety. Jak jsi někam přišla, tak nej bylo :kung pao, pěkně jsi mne uvedla do nostalgické nálady 80 let a díky
, recept je pěkný, dávám bodíka
-
chocolate: ano, přesně tak
máš naprostou pravdu
toto je pravé RETRO, Františku
a proč splácaninymě se fakt recept líbí, není tam nic "splácaného"
to je vždy období- móda - zatrácet kečup. mapř. a pročkvalitní, potažmo domácí.. to je jen příklad
-
rebeka:Nadi, my jsme si na tohle jídlo vzpomněly včera s kamarádkou.Došel nám balík různých surovin z eBay, které v ČR sice seženeš, ale zbytečně draze a zapředly jsme debatu o tom, jak se snažíme vařit autentická cizí jídla, oprašujeme sešitky s prvorepublikovou kuchyní našich babiček, ale tak nějak se obloukem vyhýbáme pokusům našich maminek o mezinárodní kuchyni, kterou nám vařily a s úspěchem servírovaly v osmdesátých letech.A jak nám tehdy šmakovalo, i když se vařilo tzv. z vody.Takže jsme zavzpomínaly a prolistovaly sešity našich maminek a vytáhly tyhle hitovky-kung pao, švej-žu-žu, neapolská pizza a milánské kotlety
.Jsou to možná splácaniny, ale pro mě mají nostalgický nádech.
-
chocolate: já jsem si to tak nějak myslela
díky, někdy to udělám.. kdysi jsem to dělala každou chvilku, teď.. ani nepamatuju kdy
-
chocolate: No tak cenu jsem trochu přepálil, ale onehdy jsem byl v Brně a na restauraci v Intersparu chtěli za rohlík 5 Kč, přitom vevnitř stojí 1,90
Tomu říkám výdělek
-
rebeka:Já jsem dala solené, celkově jsem pak už nedosolovala, každopádně je to jedno.
-
chocolate: ještě dotaz, Orionko
buráky solené nebo nee
-
Díky holky
.
Ivuško, jde to i s kýtou, už jsem to doplnila.
Otíku, za 200,-?aaaach ty lichotníku.To je taková hospodská porcička a dokonce i bez oblohy, na tu jsem si vzpomněla až po jídle
...79,- max