Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kung-pao dle české hospůdky

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min

20 min (20 min příprava)

20. 7. 2012 17:47

Suroviny pro 2

2

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 204 kJ / 1 005 kcal
Bílkoviny77,03 g
Tuky35,56 g
Vláknina15,50 g
Cholesterol 369 mg
Sodík 587 mg
Sůl1,24 g
Sacharidy86,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

NEJEDNÁ SE O AUTENTICKÝ ČÍNSKÝ RECEPT, ALE O VARIACI, KTEROU ZNÁ ASI KAŽDÝ Z MENU ČESKÝCH RESTAURACÍ. Proto prosím vyznavače tradiční čínské kuchyně o shovívavost:-). I z tohoto důvodu je zvolena klasicky česká příloha v podobě hranolek. Sůl můžete vyměnit za glutasol, já ho ale nepoužívám.

Původně jsem chtěla jen přiložit foto ke stávajícím receptům, ale stejný jsem nenašla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

evula

14. 1. 2017 22:13

chocolate: to máš svatou pravdu s těmi maminkami co experimentovaly, suroviny ani internet nemaje...

chocolate chocolate

3. 12. 2014 09:00

casino:Nemam duvod vam neverit, mily kolego;-). Je pravda, ze u kvalitni panve ci woku staci opravdu troska.
A dekuji.

casino casino

3. 12. 2014 02:09

chocolate:
Respektuji poznámku a k názvu jsem jeden hrob:-D
Ten postup je jak od Číňana:yes: až na maličkost: Tuku na uvedené množství masa stačí 1PL
Opravdu, vážně, fakt...:-)

Nonya

21. 7. 2012 01:33

:yes: bod odo mna ,vyborna Ceska verzia tohto jedla ktora sa neznazi byt to co nie je originalna, tradicna, prava Cina.;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 7. 2012 23:11

Bezvadné. Mám ráda takové receptíky:-). Kdysi náš mladý, když dělal ještě praxi, napsal mi kupu takových receptů na čínu i s čínskými názvy. Vzpomínám si, že snad všechno obsahovalo hlávkové zelí;-)

rebeka rebeka

20. 7. 2012 21:16

ota: nejsi.. tady není.. tady je;-):-D fb.lib (František Brusák)

ota

20. 7. 2012 20:48

rebeka: Kde je František:-? Jsem snad už slepej:-?

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

20. 7. 2012 20:41

chocolate: tak to jsem ráda, že píšeš i o mém aneb našem začátku vaření, začala jsem právě vařit v r. 1972 a pak dál...: To už jsem měla dvě malé děti a mám dodnes kuchařku Mezinárodní kuchyně, to byl tehdy super i dárek naší generace a velký hit a já ji měla před s sebou a zkoušela jsem vše možné, jako kung pao, švej-žu-žu, pizza a i ty milánské kotlety. Jak jsi někam přišla, tak nej bylo :kung pao, pěkně jsi mne uvedla do nostalgické nálady 80 let a díky:-K, recept je pěkný, dávám bodíka:yes:

rebeka rebeka

20. 7. 2012 20:36

chocolate: ano, přesně tak:yes::yes: máš naprostou pravdu:yes:
toto je pravé RETRO, Františku:-8:-D:-D:-D
a proč splácaniny:-O:-? mě se fakt recept líbí, není tam nic "splácaného"
to je vždy období- móda - zatrácet kečup. mapř. a proč:-? kvalitní, potažmo domácí.. to je jen příklad;-)

chocolate chocolate

20. 7. 2012 20:28

rebeka:Nadi, my jsme si na tohle jídlo vzpomněly včera s kamarádkou.Došel nám balík různých surovin z eBay, které v ČR sice seženeš, ale zbytečně draze a zapředly jsme debatu o tom, jak se snažíme vařit autentická cizí jídla, oprašujeme sešitky s prvorepublikovou kuchyní našich babiček, ale tak nějak se obloukem vyhýbáme pokusům našich maminek o mezinárodní kuchyni, kterou nám vařily a s úspěchem servírovaly v osmdesátých letech.A jak nám tehdy šmakovalo, i když se vařilo tzv. z vody.Takže jsme zavzpomínaly a prolistovaly sešity našich maminek a vytáhly tyhle hitovky-kung pao, švej-žu-žu, neapolská pizza a milánské kotlety:-D.Jsou to možná splácaniny, ale pro mě mají nostalgický nádech.

rebeka rebeka

20. 7. 2012 19:59

chocolate: já jsem si to tak nějak myslela:-8:-D díky, někdy to udělám.. kdysi jsem to dělala každou chvilku, teď.. ani nepamatuju kdy;-)

ota

20. 7. 2012 19:50

chocolate: No tak cenu jsem trochu přepálil, ale onehdy jsem byl v Brně a na restauraci v Intersparu chtěli za rohlík 5 Kč, přitom vevnitř stojí 1,90:-((:no: Tomu říkám výdělek:-S

chocolate chocolate

20. 7. 2012 19:46

rebeka:Já jsem dala solené, celkově jsem pak už nedosolovala, každopádně je to jedno.

rebeka rebeka

20. 7. 2012 19:44

chocolate: ještě dotaz, Orionko;-) buráky solené nebo nee;-):-?

chocolate chocolate

20. 7. 2012 19:39

Díky holky:-K.
Ivuško, jde to i s kýtou, už jsem to doplnila.
Otíku, za 200,-?:-Daaaach ty lichotníku.To je taková hospodská porcička a dokonce i bez oblohy, na tu jsem si vzpomněla až po jídle:-8...79,- max;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Novinka!

Naše kuchařky

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: jak naložit maso švejžužu kung pao videorecept kun pao vepřová čína poctivá recept kung pao kun kung pao kuřecí kun pao recept kuřecí kun pao kung pao pro děti kung pao naložení kung pao pocesku kun pao recept kuřecí kung pao receptykunkpao kup kung pao kureci kung pao podle cinana kung pao-retro kung pao kuřecí maso české hospůdky.cz. … česke kungpao

Suroviny: prsa kuřecí, pórek, kapie, arašídy, vejce, škrob, koření čína, sůl, pepř, cukr, víno bílé, omáčka sojová, olej

TopRecepty.cz

Kung-pao dle české hospůdky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x8E9