Kung-pao dle české hospůdky

Drůbeží maso Doba přípravy: 20 minut 19 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 20 minut 19 názorů

Suroviny 2 porce

200 g kuřecích prsou
cca 1/2 pórku
3 polévkové lžíce nakládané kapie
50 g burských oříšků
1 vejce
2 lžíce škrobu
cca čajová lžíčka koření na čínu
sůl
pepř
cukr
bílé víno nebo dezertní víno
sójová omáčka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a naložíme do směsky vajec, škrobu, soli, pepře, koření na čínu a lžičky cukru.

  2. Promícháme a necháme cca hodinu v lednici odležet.

  3. Poté prudce smažíme ve vyšší vrstvě oleje a jednotlivé kousky oddělujeme vařečkou.

  4. Olej slijeme, přidáme buráky, krátce osmažíme a přisypeme pórek nakrájený na kolečka a kápii.

  5. Po krátkém osmažení zastříkneme sójovkou a bílým vínem či vermutem.

  6. Pokud použijeme bílé víno, tak je možné chuť doladit špetkou cukru.

  7. Místo kuřecího je možné použít i vepřovou kýtu, tam ale doporučuji naložit přes noc a místo soli použít trochu glutasolu.

Poznámka od kuchařky

NEJEDNÁ SE O AUTENTICKÝ ČÍNSKÝ RECEPT, ALE O VARIACI, KTEROU ZNÁ ASI KAŽDÝ Z MENU ČESKÝCH RESTAURACÍ. Proto prosím vyznavače tradiční čínské kuchyně o shovívavost:-). I z tohoto důvodu je zvolena klasicky česká příloha v podobě hranolek. Sůl můžete vyměnit za glutasol, já ho ale nepoužívám.

Původně jsem chtěla jen přiložit foto ke stávajícím receptům, ale stejný jsem nenašla.

Komentáře k receptu Kung-pao dle české hospůdky

  • evula evula

    chocolate: to máš svatou pravdu s těmi maminkami co experimentovaly, suroviny ani internet nemaje...

    Odpovědět

  • chocolate chocolate(autor receptu)

    casino:Nemam duvod vam neverit, mily kolego;-). Je pravda, ze u kvalitni panve ci woku staci opravdu troska.
    A dekuji.

    Odpovědět

  • casino casino

    chocolate:
    Respektuji poznámku a k názvu jsem jeden hrob:-D
    Ten postup je jak od Číňana:yes: až na maličkost: Tuku na uvedené množství masa stačí 1PL
    Opravdu, vážně, fakt...:-)

    Odpovědět

  • Nonya Nonya

    :yes: bod odo mna ,vyborna Ceska verzia tohto jedla ktora sa neznazi byt to co nie je originalna, tradicna, prava Cina.;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Bezvadné. Mám ráda takové receptíky:-). Kdysi náš mladý, když dělal ještě praxi, napsal mi kupu takových receptů na čínu i s čínskými názvy. Vzpomínám si, že snad všechno obsahovalo hlávkové zelí;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    ota: nejsi.. tady není.. tady je;-):-D fb.lib (František Brusák)

    Odpovědět

  • ota ota(neregistrovaná)

    rebeka: Kde je František:-? Jsem snad už slepej:-?

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    chocolate: tak to jsem ráda, že píšeš i o mém aneb našem začátku vaření, začala jsem právě vařit v r. 1972 a pak dál...: To už jsem měla dvě malé děti a mám dodnes kuchařku Mezinárodní kuchyně, to byl tehdy super i dárek naší generace a velký hit a já ji měla před s sebou a zkoušela jsem vše možné, jako kung pao, švej-žu-žu, pizza a i ty milánské kotlety. Jak jsi někam přišla, tak nej bylo :kung pao, pěkně jsi mne uvedla do nostalgické nálady 80 let a díky:-K, recept je pěkný, dávám bodíka:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    chocolate: ano, přesně tak:yes::yes: máš naprostou pravdu:yes:
    toto je pravé RETRO, Františku:-8:-D:-D:-D
    a proč splácaniny:-O:-? mě se fakt recept líbí, není tam nic "splácaného"
    to je vždy období- móda - zatrácet kečup. mapř. a proč:-? kvalitní, potažmo domácí.. to je jen příklad;-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate(autor receptu)

    rebeka:Nadi, my jsme si na tohle jídlo vzpomněly včera s kamarádkou.Došel nám balík různých surovin z eBay, které v ČR sice seženeš, ale zbytečně draze a zapředly jsme debatu o tom, jak se snažíme vařit autentická cizí jídla, oprašujeme sešitky s prvorepublikovou kuchyní našich babiček, ale tak nějak se obloukem vyhýbáme pokusům našich maminek o mezinárodní kuchyni, kterou nám vařily a s úspěchem servírovaly v osmdesátých letech.A jak nám tehdy šmakovalo, i když se vařilo tzv. z vody.Takže jsme zavzpomínaly a prolistovaly sešity našich maminek a vytáhly tyhle hitovky-kung pao, švej-žu-žu, neapolská pizza a milánské kotlety:-D.Jsou to možná splácaniny, ale pro mě mají nostalgický nádech.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    chocolate: já jsem si to tak nějak myslela:-8:-D díky, někdy to udělám.. kdysi jsem to dělala každou chvilku, teď.. ani nepamatuju kdy;-)

    Odpovědět

  • ota ota(neregistrovaná)

    chocolate: No tak cenu jsem trochu přepálil, ale onehdy jsem byl v Brně a na restauraci v Intersparu chtěli za rohlík 5 Kč, přitom vevnitř stojí 1,90:-((:no: Tomu říkám výdělek:-S

    Odpovědět

  • chocolate chocolate(autor receptu)

    rebeka:Já jsem dala solené, celkově jsem pak už nedosolovala, každopádně je to jedno.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    chocolate: ještě dotaz, Orionko;-) buráky solené nebo nee;-):-?

    Odpovědět

  • chocolate chocolate(autor receptu)

    Díky holky:-K.
    Ivuško, jde to i s kýtou, už jsem to doplnila.
    Otíku, za 200,-?:-Daaaach ty lichotníku.To je taková hospodská porcička a dokonce i bez oblohy, na tu jsem si vzpomněla až po jídle:-8...79,- max;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: jak naložit maso švejžužu kung pao videorecept kun pao vepřová čína poctivá recept kung pao kun kung pao kuřecí kun pao recept kuřecí kun pao kung pao pro děti kung pao naložení kung pao pocesku kun pao recept kuřecí kung pao receptykunkpao kup kung pao kureci kung pao podle cinana kung pao-retro kung pao kuřecí maso české hospůdky.cz. … česke kungpao