Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 620 kJ / 865 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,40 g |
Tuky | 24,00 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 243 mg |
Sodík | 8,22 g |
Sůl | 20,55 g |
Sacharidy | 41,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí scedíme, necháme okapat a pokud je dlouhé, tak ho překrájíme.
Krok 2: Nakrájíme cibuli,necháme orestovat a přidáme maso nakrájené na kostičky.
Krok 3: Podlijeme vodou a necháme dustit.
Krok 4: Když je maso měkké, dolijeme vodu a přidáme zelí, koření, papriku a Masox.
Krok 5: Povaříme a až je zelí měkké, přidáme trošičku sladké smetany na zjemnění a zahustíme (já zahušťuji vodou s moukou).
Zveřejněno 25. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Náš segedínský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lkM1
Moje poznámka
Náš segedínský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lkM1
Nejnovější recepty
Boršč na neděli
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohovo povidlový koláč s mandlemi
Přidáno před 13 hodinami
Fazolová pomazánka
Přidáno před 17 hodinami
Mrkvovo-jablečné dortíky
Přidáno před 18 hodinami
Jablečné lívance
Přidáno před 19 hodinami
Zapečené gnocchi s kuřecím masem v sýrové omáčce se špenátem
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Falešný španělský ptáček
Zama_K před 13 minutami
Fazolová polévka mojí babičky
Dagemar před 15 minutami
Kuřecí stehna - jedna báseň
michaelatomastikova999 před 17 minutami
Tvarohový koláč s jablky a skořicovou vůní
Patrisha před 25 minutami
Polévka z pečené dýně
mikii před 33 minutami
Domácí rybí salát s Moravankou
Mike_Fidler před 38 minutami
Červená čočková polévka (DlabemeZdrave)
JoanVasquez před 51 minutami
Jednoduchá roláda
Dagemar před 55 minutami
Ledvinky na paprice
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 59 minutami
Americké brambory pečené v tatarce
Nauhel před 59 minutami
Tématické fráze:
segedinský guláš,
jaké maso na segedínský guláš,
jak vařit segetínský guláš,
segedínský guláš z kotlety,
jaké maso na segedín,
jak varit segedinsky gulas,
segedinsky gulas recept,
jaké vepřové maso na guláš,
jake maso na gulas,
segedínský guláš z vepřové kotlety,
segedínský guláš se smetanou,
segedín z kotlety,
recepty na segedínský guláš,
uzasnej segedínský gulas,
gulas z kotlety,
segedínský guláš z vepřového,
segedinký guláš,
recepty segedin guláš,
segedin gulas,
segedínský guláš -recept
Suroviny:
zelí kysané,
kotleta vepřová,
masox,
paprika sušená sladká,
koření nové koření,
bobkový list,
kmín celý,
sůl,
smetana sladká,
cibule,
česnek,
mouka
Komentáře (20)
Ja som nikde nepoužila výraz "hnusné".
Nejedná sa tak o to, že iný kraj, iný mrav, skôr o to, že je to zdravšie a podľa tých, čo dnes už varia len takto, omnoho chutnejšie (ja patrím samozrejme k ním). Takže nemala som na mysli variť tak, ako v Maďarsku, ale variť chutnejšie a zdravšie. Mnohí si určite myslia, že keď je hranica s Maďarskom temer v Bratislave, tak som tým ovplyvnená. Ohlásila som sa na recept s gulášom a tak vznikol celý komentár. Tradícia, aby lyžica v tanieri stála, je dúfam už za nami.
S tým chlebom si to jednoducho neviem predstaviť, podľa mňa zmení chuť gulášu o 180º a výsledok musí by úplne iný, než je všetkým známa chuť gulášu.
V Maďarsku sa žiadny guláš nezahusťuje a teda Segedínsky tiež nie.
Skúste raz navariť napr. Segedínsky guláš bez zahustenia a až potom zistíte, že je to s prepáčením svinstvo miešať múku do každého jedla.
Tradície v našich kuchyniach (mám na mysli tak českú ako aj slovenskú) sa viažu na obdobie, kedy bol nedostatok potravín, prevažovala manuálna práca a preto sa jedlá zahusťovali, aby sa "naplnil" žalúdok akýmikoľvek kalóriami. Tradície stravovania zostali ale ľudia pracujú manuálne podstatne menej, alebo nie tak namáhavo ako kedysi, keď neexistovali pomocné stroje a preto potrebovali prijať viac kalórií. Dnes, keď prakticky väčšina obyvateľstva sedí celý deň na ri.., je obézna, prakticky sa nepohybuje (česť výnimkám), všetky "tradičné" zahusťované jedlá nemajú zmysel. Okrem toho sú ďaleko chutnejšie bez zahustenia (dokonca sa tu dajú nájsť recepty so zahustením gulášu s chlebom. To je skutočný zločin! Jedno je guláš a druhé je chlieb.)