Medvědí preclíky
Preclíky chutnají na jaře i v zimě. Jarní bylinky, jako je medvědí česnek, je oživí a dodají jim chuť. V zimě můžete přidat třeba smaženou cibulku nebo oblíbené koření. Uvidíte, že z talíře budou mizet raketovou rychlostí.
Suroviny pro 16 kusů
16kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 721 kJ / 2 084 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,65 g |
Tuky | 32,40 g |
Vláknina | 16,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,01 g |
Sůl | 30,00 g |
Sacharidy | 378,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vo vlažnej vode rozpustíme cukor a vmiešame droždie, necháme cca 15 minút stáť. Listy medvedieho cesnaku umyjeme, osušíme, na drobno pokrájame.
Krok 2: Do múky vmiešame soľ, pridáme olej, oživené droždie a s vlažnou vodou vymiesime relatívne tuhé cesto. Zapracujeme do neho aj pokrájaný medvedí cesnak. Necháme v teple vykysnúť, kým nezdvojnásobí objem.
Krok 3: Potom cesto rozdelíme na 16 častí (najprv na polovicu, každú časť zas na polovicu, atď...). Z každého kúska šúľame hada o priemere asi 1 cm, tvarujeme praclíky, alebo necháme v tvare tyčiniek.
Krok 4: Ukladáme na pečící papier alebo na fóliu na pečenie. Po chvíli státia dáme do rúry na 200 °C, pečieme 10 minút.
Krok 5: Po 10 minútach vyberieme, potrieme. Na potieranie v miske zmiešame soľ a múku, postupne pridávame vodu - vymiešame hustú kašičku, postupne riedime. Na praclíky nanášame štetcom a pečieme ešte 5-10 minút, podľa toho, aké vypečené chceme praclíky mať.
Zveřejněno 27. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medvědí preclíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JKlK
Moje poznámka
Medvědí preclíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JKlK
Nejnovější recepty
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 6 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 7 hodinami
Grilovaná chobotnice
Přidáno před 7 hodinami
Šafránové špízy (šiškebab) na grilu
Přidáno před 7 hodinami
Grilovaná hovězí žebra low&slow
Přidáno před 7 hodinami
Philly cheesesteak
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté knedlíky - meruňkové s tvarohem
Cikitaka před 3 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
zackovam před 3 hodinami
Pomazánka z červené řepy na způsob tataráku
dvinsky před 3 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Aknytsirk před 4 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Sonisko před 6 hodinami
Cukeťák na plechu
Kacenka1981 před 6 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
veeronica12 před 6 hodinami
Růžičky s tvarohovou náplní
Mizera před 6 hodinami
Meruňkový koláč z tvarohového těsta
malipi před 7 hodinami
Linecký koláč s marmeládou
Okina před 8 hodinami
Tématické fráze:
precliky recept,
vařené preclíky,
precliky videorecepty,
recept na sýrové preclíky,
medvedi praclik,
pikantní preclíky,
sýrové preclíky,
video preclíky,
precliky,
preclíky video,
zadejte název receptu - preclíky.,
recept na preclíky,
recepty preclíky,
česnekové preclíky,
madvedi česnek,
sýrové preclíky recept,
jak se delaji precliky,
slané preclíky,
madvědí preclík,
domácí praclíky
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
voda,
droždí čerstvé,
cukr,
olej,
sůl,
list medvědího česneku,
mouka hladká,
sůl,
voda
Komentáře (25)
Vidím, že to moje "bavkanie" malo zmysel.
Ale mám pochopenie aj pre tvoj boj. Ja som bojovala tak s libečkom. Dnes už má pol metra a do jesene bude mať aj 150 cm...a to je na slnku, ktoré vraj moc neobľubuje. U mňa si zvykol.