Boloňské špagety
Známou boloňskou omáčku připravíme tentokrát se špagetami. Základem omáčky je cibule, mrkev, celer a hlavně rajčata, nesmí chybět mleté hovězí maso. Uvařené špagety na talíři přelijeme pikantní omáčkou a ozdobíme nastrouhaným parmezánem.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 307 kJ / 2 941 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 175,82 g |
Tuky | 50,36 g |
Vláknina | 69,61 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 4,25 g |
Sůl | 10,65 g |
Sacharidy | 413,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme, mrkev očistíme. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme najemno, česnek prolisujeme.
Krok 2: Na olivovém oleji pomalu opékáme prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli, mrkev a celer po dobu cca 5 minut.
Krok 3: Zvýšíme teplotu, přidáme maso, osolíme a za stálého míchání osmahneme dohněda. Vzniklé hrudky rozmačkáme vidličkou.
Krok 4: Podlijeme vínem a necháme odpařit, přidáme vývar, rajčata, cukr a nakrájenou petrželovou nať.
Krok 5: Směs přivedeme k varu a snížíme teplotu. Za občasného míchání vaříme do změknutí masa cca 90 minut.
Krok 6: Pokud je třeba, dochutíme solí a pepřem.
Krok 7: Těsně před dovařením omáčky uvaříme špagety podle návodu.
Krok 8: Podáváme nepromíchané (těstoviny pouze přelité omáčkou) a dozdobené nastrouhaným parmezánem (popřípadě i lístkem petrželky).
Zveřejněno 19. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boloňské špagety
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zm2r
Moje poznámka
Boloňské špagety
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zm2r
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 17 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 20 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maďarská rybářova polévka Halászlé
gedzitka před 9 minutami
Chia pudink s ovocem
nasr.ferid před 46 minutami
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 4 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 11 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 11 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 13 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 13 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 13 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 13 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 14 hodinami
Tématické fráze:
boloňské špagety,
bolonske spagety recept,
špagety po boloňsku,
originál recept na bolonské špagety,
recept boloňské špagety,
bolonské špagety s masem,
bolognské spagety,
spagety bolonske,
boloňská směs na špagety,
směs na boloňské špagety,
boloňská omáčka na špagety,
špagety bolognese,
boloňský špagety,
špagety recept,
recepty bolonske spagety,
recept na boloňské špagety,
pravé boloňské špagety,
bolonska smes recept,
bolonské špagety pro děti,
bolnské špagety
Suroviny:
olej olivový,
česnek,
cibule,
mrkev,
celer,
maso hovězí mleté,
vývar hovězí,
víno červené,
rajče sterilované,
cukr,
nať petrželová,
těstoviny špagety,
parmazán,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (44)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
No, použití hovězího masa je u tohoto rcp klíčové, že
magdalenka:
Někdy podlévám místo červeným pro změnu bílým vínem ---taky
moc dobré...