Rillettes (rijet)
Rillettes můžeme přirovnat k pomazánce z vepřového masa. Tradiční francouzský recept se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci zhruba 8 hodin. Přípravu nelze uspěchat, ale výsledek je tak geniální, že tuhle lahůdku budete připravovat zas a znova.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 483 kJ / 116 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,30 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,00 g |
Sůl | 15,00 g |
Sacharidy | 4,95 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rillettes (rijet)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/krYX
Moje poznámka
Rillettes (rijet)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/krYX
Nejnovější recepty
Převalovaná meruňková buchta podle Ivety Fabešové
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a květáková kaše (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Brambůrky z mikrovlnky
Přidáno před 8 hodinami
Letní plněné cukety
Přidáno před 11 hodinami
Švestková zavařenina s čokoládou Margot
Přidáno před 15 hodinami
Filety z pražmy královské se salátem z červené čočky
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové nudličky v divoké omáčce
Jan Nemec před 2 hodinami
Marinovaná krkovice s brambory na šlehačce
Ketynna před 3 hodinami
Zapékané bramborové pikantule
Lucie1001 před 4 hodinami
Cukeťák
Hejhulka007 před 5 hodinami
Mrkvový koláč se švestkami
dalif před 5 hodinami
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Aleister před 6 hodinami
Rybízová bublanina-jednoduchá
Alma11 před 6 hodinami
Kakaovo-jablečné řezy se švestkami
Pechova.veronika84 před 6 hodinami
Tématické fráze:
jak se dělá rillettes,
hovězí rijet,
riletes,
rilletes,
rellettes,
rilettes,
francouzsky rijet,
pomaly hrnec veprovka,
rilettes recept,
rillettes z bůčku,
rillattes,
rillets v pomalem hrnci,
rijjet,
rilletes recept,
rillettes v pomalem hrnci,
kachní rillet,
rilletes nejlepší,
rilets,
rilletes z pomalého hrnce,
rijet v pomalém hrnci
Suroviny:
víno bílé suché,
sůl
Komentáře (206)
A k diskusi, zda vařit s vodou či s vínem bych dodal, že může být i s portským nebo s brandy. Však v Lidlu se v rámci Francouzských týdnů Rillettes prodává několik druhů. Zkuste se těmito originály inspirovat.
Bohdanko - Tobě taky děkuju za vyzkoušení a za milý komentář
Nedávala jsem žádné jiné koření, jen pepř do 1,2 kg masa, šla 1 čl. pepře a sůl! V troubě to bublalo 8 hodin a bylo to absolutně měkké. Koupila jsem k tomu kousek syrové slaniny , asi 200 g a kilo plecka! Kdo má rád mastnější, tak slaninu přidá. Velmi doporučuji, místo těch všelijakých salámů, o kterých nevíme, co v nich vlastně je! Plnila jsem do patentních skleniček s uzávěrem a gumovým těsněním. Výborné do práce na svačinku. Ovšem, musí se to, před kolegy hlídat!
Jo, málem jsem zapomněla, ale na litinový hrnec do trouby jsem dala kus alobalu a až pak na to pokličku, aby se vše neodpařilo a nepřipeklo se to.
upéct bůček a umlít a je to, je stejné jako rozdíl mezi rajskou polévkou z jídelny a rajčatovou italskou polévkou. to je rozdíl mezi rillets a upečeným um letým bůčkem.
Můžete uvařit i v hrnci normálním, ale pomalu, delší dobu a tak, aby nevařilo klokotem, ale spíš se jen táhlo.
Tak se to povedlo, maris díky za skvělý recept na dobrotu. Pomalý hrnec pomalu vařil, nechala jsem to tam na LOW 7,5 hoďky
Tak, ted jsem to naskládala do PH a zítra se buď pochlubím nebo nepochlubím?
No ale s tím bodem - to je hrůza
Posílám už dávno slíbenou fotku a 41.boda
Kombinuju 1kg plecka, 1kg libového bůčku a 1kg sádla. Už se těším, jak to tady bude ráno krásně vonět
danielle72: asi přijedu na návštěvu a vyloupím ti mrazák
Ale zamraziť ma nenapadlo. Pritom je to prosté...