Křidélka v pivním těstíčku s nivou

mika59 Kuchařka: mika59

Drůbeží maso 8 názorů

Suroviny

8-10 křidélek
3/4 hrnku světlého piva 10°
60 g nastrouhané nivy
1 vejce
3 lžíce hladké mouky + podle potřeby
1 lžíce solamylu
lžička hořčice
1/2 lžičky sušeného česneku
mletý pepř
sůl
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Křidélka zbavíme špiček a dáme je vařit na cca 15 minut. Poté je vytáhneme, necháme oschnout a vychladnout.

  2. Mezitím připravíme těstíčko z piva, nivy nastrouhané na jemno a zbytku surovin. Solíme až nakonec, sýr je dost slaný.

  3. Křidélka nejprve obalíme hladké mouce, pak v těstíčku a ihned vkládáme do rozehřátého oleje. Smažíme z obou stran dozlatova.

  4. Odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Podáváme s bramborami nebo jen tak s dobrým dipem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 257 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křidélka v pivním těstíčku s nivou

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Hambro: Jasně a souhlasím..ale to jiný postup.... tyhle jsou jen smažené :-)

    Odpovědět

  • Hambro Hambro

    mika59:
    Právě že se vůbec nemusí dlouho smažit. Jen co těstičko má správnou barvu, to netrvá dlouho. Křidélka se pak dopečou v té troubě. Narovnaná na plechu na pečícím papíru nebo v nádobě vhodné do trouby a přikrytá. To už nedá žádnou práci. Nebo i v remosce jsem dopékala, když jich bylo míň. Ale samozřejmě každý podle svého co mu víc vyhovuje ;-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Frantiska: :-) Ivace64: :-) Děkuji..:-K:-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    cekrops: Hambro: Děkuji Vám za názor...taky už jsem několikrát dělala, ale to už jiný recept, musí se o hodně déle smažit, aby se opravdu prosmažily...Ty povařené jsou zase jiné...ale známe to 100 lidí znamená 100 chutí...;-)

    Odpovědět

  • Hambro Hambro

    Křidélka není potřeba předvářet. To si myslím, že je zbytečné. Stačí obalit, osmažit na barvu, narovnat na plech s pečícím papírem, přikrýt druhým plechem a dát zapéct do trouby. Křidélka jsou krásně šťavnatá a moc dobrá.

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

    Super bašta Miládko:-K

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    cekrops: nesouhlasim, varene maso neni bez chuti :)

    Odpovědět

  • cekrops cekrops

    Hmm. Po 15 minutách vaření ve vodě jsou křidélka zbaveny z 90 % veškeré kuřecí chutě .... Ale jako základ na kuřecí polévku to zase nemusí být špatné... :-8

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo