Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 142 kJ / 1 468 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,50 g |
Tuky | 4,93 g |
Vláknina | 15,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 305 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 315,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku smícháme s kousky Hery a spolu s pivem vypracujeme těsto. Necháme 10 minut odpočinout, pak na pomoučeném válu vyválíme a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 2: Zelí dusíme s olejem a vodou asi 15-20 minut.
Krok 3: Pak slijeme a necháme vychladnout.
Krok 4: Na těsto nasypeme strouhanku, zelí smíchané se skořicí a cukrem, podle chuti zakápneme citronovou šťávou.
Krok 5: Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a zabalíme. Celý závin opět potřeme vajíčkem a dáme do vyhřáté trouby péct asi na 40 minut (cca 190°C).
Zveřejněno 6. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skořicový pivní závin s hlávkovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2qPJ
Moje poznámka
Skořicový pivní závin s hlávkovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2qPJ
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 6 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 6 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 7 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 7 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 8 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 47 minutami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 1 hodinou
Vepřové na houbách
Radka61 před 1 hodinou
Dýňové muffiny
Slivci před 2 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 4 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 4 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 5 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 5 hodinami
Tématické fráze:
pivní závin,
závin s hlávkovým zelím,
skořicový závin,
skořicový závin recepty,
pivni buchta,
buchty se zelím nasladko,
pivni zavin recepty,
závin se zelím,
hlavkove zeli jako náplň do buchet,
hlávkové zelí recepty,
pivni,závin,
hlávkové zelí na sladko do buchet,
závin hruška,
buchty se zelim na sladko,
polévka z hlávkového zelí s jablky,
pivní závin těsto,
pivní těsto na závin,
zavin se zelim na sladko,
flíčky se zelím nasladko,
strudl z hlavkoveho zeli
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
pivo světlé,
tuk hera,
zelí hlávkové,
rozinky,
cukr,
skořice,
šťáva citronová,
vejce,
strouhanka
Komentáře (12)