Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 559 kJ / 4 197 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,17 g |
| Tuky | 147,34 g |
| Vláknina | 28,35 g |
| Cholesterol | 741 mg |
| Sodík | 297 mg |
| Sůl | 0,48 g |
| Sacharidy | 621,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Preosejeme múku, vmiešame sušené droždie, cukor a soľ. Vajce a žĺtok rozšľaháme s vlažným mliekom, zo všetkých surovín vypracujeme cesto, aj s pridaním oleja. Dobre dlho premiesime, necháme v teple kysnúť, kým nezdvojnásobí objem.
Krok 2: Potom vyberieme na vál, rozdelíme na 10 guličiek. Prikryjeme a necháme 15 minút stáť, kým cesto znovu "neožije", stane sa mäkkým, tvárnym. Každú guličku rozvaľkáme na ovál, hrúbka cca 3 mm. Natrieme maslom, posypeme škoricovou alebo vanilkovou cukrovou zmesou (ja som mala 5 vanilkových a 5 škoricových ensaimadas), zrolujeme všetky po dĺžke.
Krok 3: Potom z nich robíme "šneky" - pred rolovaním ešte trochu pošúľame.
Krok 4: "Šev" úmyselne nechávame na hore, koniec sploštíme a zasunieme pod slimáka. Kladieme na peč. papierom vyložený plech, alebo na fóliu, necháme ešte pod utierkou asi 30-40 minút kysnúť.
Krok 5: Pečieme cca 20 minút, najpr polovičnú dobu 180, potom asi 160 stupňov, príp. podľa seba.
Krok 6: Doporučujem piecť na dvoch plechoch, aby sa nezlepili, počas pečenia značne zväčšia svoj objem. Prípravu "šnekov" som sa snažila nafotiť. Samozrejme, môžeme vyrobiť z tohto množstva surovín aj viac menších kusov, príp. meniť náplň - orechy, nutella. Je možné použiť domácu pekáreň, vtedy postupujeme podľa zvyku - najprv suroviny tekuté, potom sypké, na vrch droždie a cukor.
Zveřejněno 26. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ensaimadas podle mne - šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z4pr
Moje poznámka
Ensaimadas podle mne - šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z4pr
Nejnovější recepty
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 15 minutami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 1 hodinou
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 1 hodinou
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 17 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 18 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citrónovo badyánová kolečka
milan_houba_je_zabijak před 18 minutami
Karlovarský knedlík
HavranPB před 9 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 10 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 12 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 12 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 13 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 13 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 13 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 14 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 15 hodinami
Tématické fráze:
šnečí mast,
šnek wikipedie,
enseimada,
enseimadas,
jak se motají kynuté briošky,
šnek obecný,
briošky nutella,
mast ze šneku,
moučník z mallorky,
sladké pečení šneci s vanilkovou náplní,
skořicové briošky,
ensimadas,
ensaimadas s mandlovou náplní,
náplň do vanilkových šneků,
enseimadas recept,
jak vyrobit makové šneka,
sneky s jablky,
nutella šneky,
domacu nutella,
koláče z mallorky
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
cukr krystal,
vejce,
žloutek,
olej,
mléko,
droždí sušené,
máslo,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
cukr krystal,
skořice mletá
Komentáře (63)