Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákovo-fenyklová polévka

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 734 kJ /
414 kcal
Bílkoviny17,62 g
Tuky3,77 g
Vláknina26,65 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 293 mg
Sůl0,54 g
Sacharidy65,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák, zbavený košťálů, očištěný a rozebraný na růžičky vhodíme do vody, přidáme na proužky nakrájený fenykl, který taktéž zbavíme tuhých částí. Krok 2: Přidáme sůl a pepř. Krok 3: Mrkvičku nakrájíme na hranolky a zatím odložíme stranou. Krok 4: Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku dosklovata, přidáme koriandr a muškátový nastrouhaný oříšek, necháme rozvonět. Přidáme mouku, zalijeme trochou studené vody a vlijeme do hrnce ke květáku a fenyklu. Krok 5: V této fázi přidáme do hrnce i mrkev. Asi po 10 minutách bude hotovo. Krok 6: Šťouchadlem na brambory lehce rozmělníme květák, nahrubo. Krok 7: Doladíme chutě a dozdobíme koriandrovými lístky.

Zveřejněno 4. 7. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gDmj

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gDmj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Polévka je výborná, voní po fenyklu a koření jen jsem do talíře přidala libeček . :yes:<3

:-)<3:yes::yes:recept se mi moc líbí, mám ráda fenykl tak určitě udělám :-K

dzungila::-D:-D:-D já si toho všimla až když jsem fotky stahovala... a pak už nebylo co fotit... no, prostě salutující mrkev:-D:-D díky;-):-)

To je polívečka!:-p Hlavně ta postavená mrkvička uprostřed je skvělá!;-):-D:yes:

Jelikož jsme polívková rodina,tak dík za recept,tisknu a určitě vyzkouším:yes::yes::yes:....uvařila bych hned zítra,ale není fenykl:-//

rebeka:Rebí, s tím fenyklem dost dobrý nápad a já s polévkama hodně kamarádím-to víš, ale nevím, co se ti na té fotce nelíbí:-Omáš to pěkné a ten podpis máš nový. Dávám ti 11.bod:yes:

jarka skrobakova: děkuju, Jaruško:-K fotka je hrozná, snad se příště povede lepší;-):-)

Mně se moc líbí, já bych si pochutnala, jsem polívková. Fotečku máš také pěknou Nadi :yes::yes::-K:-p:-p

rebeka: uričtě vyzkouším, ale mám jen květák. Jsem na chatě a tady v místním " hokynářství " určitě fenykl nekoupím, tak musím počkat:-)

maris: Maruško, já to chtěla zkusit;-) a ty ji zkus, myslím, že si pochutnáš;-)
všem děkuju:-K

Květák i fenykl mám moc ráda, určitě bych si pochutnala:-p:yes::yes:+9
Nějak nechápu, proč tu řešíte fotky - jsou krásné, já osobně rámečky ani jména nemusím, ale dělá to tady hodně lidí, tak proč ne.;-):-)

spagetka:;-)

Tématické fráze:
fenykl, kvetak/polevky, poprchel, polévka při angíně, fenyklova polevka s jablkem, polévka na angínu, fenykl recepty, fenykl 1 bulva, polevky od nadi, fenykl,kvetak/polevky, fenyklk, kvetak,mrkev/polevky, recepty fenykl

Suroviny:
květák, fenykl, karotka, cibule, máslo, mouka hladká, koriandr sušený, ořech muškátový, pepř bílý mletý, sůl, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu