Houbové „koložvárske“ zelí

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 1 hod 4-6 porcí Houby 11 názorů

Suroviny

500 g kysaného zelí
500 g lesních hub
200 g rýže
2 cibule
1 kysaná smetana ( 150 g )
1 dcl mléka
3 vejce
1 lžice mleté červené papriky
sůl
mletý pepř černý
olej
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na troche oleja opražíme 1 nadrobno narezanú cibuľu, pridáme mletú papriku, kapustu, premiešame a podusíme cca 15 minút.

  2. V druhom hrnci opäť na troche oleja orestujeme nadrobno narezanú druhú cibuľu, pridáme narezané huby, osolíme, okoreníme a dusíme 15 minút.

  3. Na troške oleja v treťom hrnci opražíme ryžu, zalejeme horúcou vodou, jemne osolíme a dusíme do mäkka.

  4. Do vymasteného pekáča dáme polovicu podusenej kapusty, na ňu navrstvíme polovicu ryže a na ryžu podusené huby. Rozložíme druhú polovicu ryže a na ňu zvyšok kapusty.

  5. Rozhabarkujeme smotanu, vajcia, mlieko, zalejeme pekáč. Pečieme zakryté v rúre pri strednej teplote asi 30 minút, potom odkryjeme a ešte 10 min dopečieme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Houbové „koložvárske“ zelí

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Zbyněk: cestovinová ryža a tarhoňa nie je to isté ;-) Klasická koložvárska je rozhodne s ryžou, klobásou a mäsom, ale huby do nej určite nepatria. Cesnak do tohto jedla som nedala, myslím, že sa tam nehodí, dominovať má kapusta a huby. Jadnoducho nie do každého jedla patrí všetko. ;-)
    Ja mám veľa kapusty a veľa húb, tak skúšam, ako som napísala nižšie :-D:-D Určite to nie je koložvárska, preto je to slovo v úvodzovkách.

    Odpovědět

  • Zbyněk Zbyněk(neregistrovaný)

    Ještě bych doplnil, že v tomto případě je určitě lepší sádlo než olej a doplnil bych trochou kmínu a sekaným česnekem.

    Odpovědět

  • Zbyněk Zbyněk(neregistrovaný)

    Doporučuji místo rýže použít tarhoňu /maďarská těstovinová rýže - dá se sehnat v supermarketech/. Já dělám mix, tzn. klobása, vepř.maso na kostičky a houby. Kdo se chce inspirovat bigosem, může přidat i sušené švestky. Nic se tím nepokazí..:-))

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Koložvárské je dobré:yes: tak vyzkouším i hřibové:-p+:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    srettka: :-D:-D nemôžeš moja, už niet :-D:-D
    Mám v mrazáku ešte niekoľko balíčkov húb a potrebujem zvýšiť spotrebu kyslej kapusty, aby mi ubudlo zo súdka, tak vymýšľam :-D:-D:-D
    Ďakujem za komentíky :-8;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    srettka::-)) necičky ? necky ?:-D
    Terezko, paráda:-p:yes:+

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Krásne...nemôže byť nedobré...:yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Jooj, kolosežralské zelo. . .mnaaam a s hubkami, dobrota velika:-p . . .možu si donesti misticku? Misku? Misu? Lavorek?:-)):yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Jednoduché, dobré a syté jídlo:yes:+

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    :-p:-p mňamka :yes::yes::-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Hm, tak ukládám, neb úplně cítím tu chuť, mňam :-p:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: houbová čalamáda se zelím madarske zeli s houbami čalamáda ze zelí s houbami recept hřibový pekáč houbová tarhoňa zelí s s houbami recept na houbovy pekác zelí s z houbama houbová čalamáda s kysaným zelím zelí s houbami recepty zeli necky na zelí koložvarské zelí babicovi recepty

Zapomněl/a jsem heslo