Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka z lišek a smetany

Lišky patří mezi naše nejcennější jedlé houby. Mají skvělou chuť a výborně se hodí do nejrůznějších polévek a omáček. Ve spojení s uzenou slaninou a smetanou si z nich můžete připravit výtečnou omáčku na těstoviny, po které se jen zapráší.

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petraweid Petraweid

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie353 kJ /
84 kcal
Bílkoviny3,07 g
Tuky2,27 g
Vláknina11,64 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy8,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lišky očistíme, cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi opečeme dokřupava. Krok 2: Přidáme cibulku a lišky a smažíme ještě zhruba 5 minut na mírnějším ohni. Krok 3: Nakonec zaprášíme moukou, zalijeme smetanou a vývarem, a necháme přejít varem. Krok 4: Podáváme s oblíbenými těstovinami. Na talíři dozdobíme petrželovou natí.

TIP: Jak rozeznat lišky obecné a kuřátka

Zveřejněno 20. 7. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka z lišek a smetany

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RKRE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka z lišek a smetany

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RKRE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Veronika: variant je mnoho, zaklad nechavam vzdy stejny :) dnes jsem delala kureci prsa na kosticky misto speku a okorenila thymianem...taky namka :-K

Dávám bodík,dělávám podobnou .Houby nechám víc do tmava opéct a přidávám hodně petrželky ,máslo asi lžíci a ještě nastrouhaný muškátový oříšek dle chuti. :yes:

Tématické fráze:
smetanova omacka z lisek, omáčka s liškami, omacka z lisky obecne, lišky omáčka, omáčka s liškama, houbova omacka z lisek, smetanova omacka s liskami, lisci omacka, omacka z lysek, smaženice z lišek, omáčka z lišek zakysaná smetana, lišky se smetanou, lysky na smetaně, lišky na zakysané smetaně, omacka z lisek se smetanou, lišky na smetane, omacka na liskach, lišky - omáčka recept, smetanová omáčka z liskami, nejlepší omáčka z lišek

Suroviny:
houby lišky, smetana na vaření, mouka hladká, cibule červená, slanina uzená, vývar zeleninový, petrželka, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu