České kynuté buchty
Nadýchané bochánky dozlatova upečené v pekáčku, to jsou tradiční české buchty. Kynuté těsto se nejčastěji plní tvarohem, mákem či povidly. Po upečení stačí pocukrovat, ale dávejte pozor na mlsné jazýčky, které je nenechají ani vychladnout.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 043 kJ / 3 118 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,25 g |
Tuky | 87,21 g |
Vláknina | 17,25 g |
Cholesterol | 886 mg |
Sodík | 411 mg |
Sůl | 0,86 g |
Sacharidy | 457,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady, přilijeme rozpuštěné máslo, vlažné mléko a hnětačem dobře propracujeme.
Krok 2: Těsto trochu posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout.
Krok 3: Tvarohovou náplň připravíme těsně před zpracováním buchet. Smícháme tvaroh, žloutky, cukr a pudinkový prášek. Poté vmícháme tuhý sníh z bílku.
Krok 4: Dobře vykynuté těsto rozdělíme na velké kousky. Těsto podsypáváme a kousky těsta rozválíme, nebo roztáhneme prsty. Do každé placičky dáme tvarohovou náplň a těsto uzavřeme.
Krok 5: Troubu předehřejeme na 170 °C. Buchty pokládáme do máslem vymazaného pekáčku spojem dolů a každou buchtu potíráme máslem aby se k sobě nepřilepily.
Krok 6: Nakonec všechny buchty omastíme i nahoře.
Krok 7: Pečeme asi 5 minut a potom snížíme teplotu na 150-160 °C. Během pečení můžeme na vrch buchet dát alobal. Pečeme cca 30-35 minut.
Krok 8: Hotové vyklopíme na vál a necháme trochu vychladnout.
Zveřejněno 10. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
České kynuté buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3ExO
Moje poznámka
České kynuté buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3ExO
Nejnovější recepty
Makronky
Přidáno před 1 hodinou
Tyčinky s parmskou šunkou
Přidáno před 2 hodinami
Jablečné řezy s kandovaným ovocem a čokoládovou polevou
Přidáno před 3 hodinami
Bramborové vafle
Přidáno 17. 5. 2025 05:00
Kedlubnová polévka
Přidáno 16. 5. 2025 19:25
Horký zeleninový salát
Přidáno 16. 5. 2025 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí chléb bez hnětení
veronika_straka před 21 minutami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
Didi1 před 31 minutami
Obalovaný květák
radekfiala před 32 minutami
Pečené plněné papriky
danava před 35 minutami
Celerový salát na chlebíčky
kacaba10 před 55 minutami
Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou
Dada66 před 1 hodinou
Vláčný makovec-makovník
Pahak před 1 hodinou
Hrnková bábovka
eVecernice před 1 hodinou
Vepřové plátky na zelenině a žampionech v pomalém hrnci
Petem před 1 hodinou
Litina
Marta.lhotecka@seznam.cz před 2 hodinami
Tématické fráze:
kynute buchty,
ceske buchty recept,
ceské buchty,
buchty kynute,
kynute buchty recept,
nejlepší kynuté buchty,
recept na ceske buchty,
domaci kynute buchty,
buchty ze suseneho drozdi,
recept na kynuté buchty,
nejlepší recept na kynuté buchty,
buchty honzovky,
pravé české buchty,
domácí kynuté buchty s tvarohem,
nadýchané kynuté buchty,
nejlepší české buchty,
české buchty ze sušeného droždí,
kynute buchty ze suseneho drozdi,
kynuté domácí buchty,
kynuté buchty z pekárny
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
máslo,
žloutek,
šťáva citronová,
sůl,
mléko,
cukr vanilkový,
droždí sušené,
tvaroh ve vaničce,
vejce,
pudink vanilkový,
cukr krupice,
žloutek,
máslo
Komentáře (36)
děkuji za odpověď. Ano dávala jsem sušené droždí, zkusím tedy dle vaší rady dát čerstvé. Chuťově byly dobré, ale hutné jak nenakynuly. Co nejdříve vyzkouším
nevím jestli jste dala sušené droždí, ale to někdy není dobré, tak udělejte kvásek z 1/2 čerstvého droždí.
Já dělám buchty často a vždy jsou dobré.
Nevíte někdo čím by to mohlo být? Postup jsem zachovala. Chuťově jsou ale dobré, takže se určitě snědi
Jj já dělám pořad jen tenhle recept a vždy se po nich zapráší