Vepřová kotleta plněná,v marinádě z citrusů pečená
Suroviny
Porce: hodně,nejméně 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 839 kJ / 2 591 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 398,88 g |
Tuky | 95,09 g |
Vláknina | 7,21 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 901 mg |
Sůl | 1,91 g |
Sacharidy | 32,40 g |
Postup přípravy
Z celého kusu kotlety si odřežeme 350g a na masovém mlýnku 2x nameleme. Přidáme všechny ostatní suroviny a důkladně promícháme. Krok 2: Z masové hmoty si odvážíme 150g a vytvarujeme váleček o něco kratší, než je délka celé kotlety. Krok 3: Váleček zabalíme do potravinářské folie a dáme na chvíli do mrazáku. Krok 4: Do kotlety dlouhým, ostrým nožem prořízneme otvor(kapsu) a do něj zatlačíme zmrzlý váleček masové směsi, který jsem si dali do mrazáku předmrazit, aby se nám do otvoru hezky zatlačil. Krok 5: Kotletu upevníme provázkem, nebo nití, aby nám při pečení udržela tvar. Krok 6: Mírně opepříme, naložíme do marinády a dáme v uzavřené nádobě do lednice, nejlépe do druhého dne. Krok 7: Kotletu z marinády vyjmeme a ze všech stran ji na pánvi v rozehřátém tuku necháme zprudka orestovat. Krok 8: Orestovanou kotletu osolíme a vložíme do zapékací mísy. Zbylou marinádou vypláchneme pánvici a přilijeme ke kotletě. Krok 9: Vložíme do předehřáté trouby (mám plynovou)a na nejvyšší stupeň pečeme pečeme přikryté víkem 20minut. Troubu ubereme na poloviční výkon a pečeme 60 minut. Během pečení doléváme pomerančovou šťávu a přeléváme výpekem. Krok 10: 20 minut před dokončením odstraníme víko, ubereme výkon trouby na čtvrtinu a dopečeme doměkka. Krok 11: Měkkou kotletu z výpeku vytáhneme, odstraníme nitě a ostrým nožem naporcujeme Výpek můžeme přes jemné sítko přecedit, znovu ohřát a dle potřeby dochutit. Krok 12: Jako příloha se hodí kuskus, nebo rýže.
Ze zbývajících 350g náplně připravíme šťavnaté placičky buď k večeři, nebo k obědu.
Zveřejněno 2. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kotleta plněná,v marinádě z citrusů pečená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PGNW
Moje poznámka
Vepřová kotleta plněná,v marinádě z citrusů pečená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PGNW
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 9 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 15 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 16 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 19 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 20 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 6 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 6 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 6 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 6 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 7 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 7 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 8 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 8 hodinami
Tématické fráze:
marináda na kotletu,
pečená vepřová kotleta v troubě,
plněná vepřová kotleta,
marináda na vepřovou kotletu,
marináda na kotlety,
vepřové kotlety v troubě,
pečené vepřové kotlety v troubě,
plněná kotleta,
pečená plněná kotleta,
pečená kotleta,
vepřová kotleta v troube,
kotleta pečená,
vepřová kotleta,
pecena vepřová kotleta,
vepřová kotleta pečená,
recept vepřová kotleta plněná,
plněné veprové kotlety,
marinády na vepřovou kotletu,
kotleta v marinádě,
recepty z vepřové kotlety
Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti,
pepř mletý,
sůl,
kotleta vepřová bez kosti,
slanina debrecínská,
cibule červená,
vejce,
kerblík,
sůl,
pepř mletý,
šťáva pomerančová,
šťáva pomerančová,
šťáva pomerančová,
pomeranče,
citron,
rozmarýn,
máslo,
olej
Komentáře (23)
Velice děkuji
Ale nemyslete si,že tomu mému zlatouškovi takto vychystávám každý den