Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinkový pstruh s mrkvovým krémem - dělená strava (zvířátka)

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sunny.sofi sunny.sofi

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 718 kJ /
411 kcal
Bílkoviny7,03 g
Tuky28,97 g
Vláknina11,47 g
Cholesterol 87 mg
Sodík 397 mg
Sůl1,01 g
Sacharidy25,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pstruhy opláchneme, pokapeme citronovou šťávou. Ze všech stran i do bříška osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Bříško naplníme bylinkami. Krok 2: Pekáček vymažeme máslem, vložíme rybky, zbytek másla dáme na ně. Malilinko podlijeme a dáme do trouby péct. Průběžně kontrolujeme - poléváme výpekem, případně ještě podléváme. Pečeme 45 minut až hodinku (podle trouby). Krok 3: Mrkvový krém: Celou mrkev očistíme a dáme vařit do vody do měkka. Cibulku si nakrájíme na kostičky a orestujeme na troše oleje do zlatova. Necháme stát. Když je mrkev měkká, slijeme ji - 1/4 l si necháme a rozpustíme v něm bujon. Mrkev s bujonem rozmačkáme, přisypeme cibulku, přilijeme smetanu a elektrickým mixérem rozmixujeme najemno. Dosolíme podle chuti.

Zveřejněno 9. 8. 2013

Poznámka autorky sunny.sofi

Recept na mrkvový krém jsem dostala od známé, která také drží dělenku. Jako příloha k masu zatím bezkonkurenčně nejlepší, co jsem zkusila.

Dobrou dělenou chuť

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZgVJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZgVJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc, moc vám všem děkuji za krásné komentáře i milé ohlasy:-K:-):-K Jsem ráda, že vás receptík zaujal:-8

Sofinko Sluníčková, ty ses dala na dělenou:-O:-?:-? tak to já bych se s nikým nedělila:-8:-D;-):yes::yes:

Dnes jsem zkusila mrkvový krém a je opravdu výborný, dokonce i přítel, který nejí zeleninu řekl hmm neni to špatné :-)). Mě opravdu chutnal moc a budu ho dělat častěti, děkuji za super nápad :yes:;-)

Sofi:-K, to je hodně zajímavé, ukládám a jistě časem odzkouším.
P.S.:Nechceš mi také vařit?:-8

Výborný recept a krásné foto. Mrkvový krém určitě vyzkouším, akorát doba pečení pstruha se mi zdá zbytečně dlouhá. Dávám pstruhy do vyhřáté trouby a za 20 minut jsou akurát. Přidávám bodík.:yes:

Moc krásně přichystaná dobrůtka,mňam:-p:yes::-KMrkvový krém,jako příliha frčí i u nás,jen já přidávám ještě brambor a kousek čerstvého nasekaného libečku:yes:

Nádherný, skvělý recept!! ta mrkev k tomu, to nemá chybu!!!!:yes:

I u nás pstruh jakkoli upravený:yes::yes:

Moc všem děkuji za milé a kladné ohlasy:-K:-):-K

spagetka: Ladi, pravdu díš, také bych si takového pstroužka dala, ale za 1. tu žádného nemám a za 2. je právě v troubě sekaná, ale tomuto posílám bodíka :-p:-K:yes:

Pstroužka na jakýkoli způsob můžeme a tento vypadá přímo k sežr... k spapání ;-):-D:-p:yes:

Tématické fráze:
moucniky delene stravy, vyborne recepty delena strava, dělěná stava recepty, redukční dieta recepty pstruh, dělená strava zvířátka, pstruh v troubě s bylinkami, bulgur a dělená strava, pstruzi na mrkvi, pstruh na mrkvi-recept, moucniky v delene stave recepty, recepty pstruh dieta, bylinkovézvířátka, mrkvovy krem k masu, recepty dělená stava, moucnik s mrkvovym kremem, dělená strava recepty moučníky

Suroviny:
pstruh, koření oregáno, libeček, rozmarýn, tymián, máslo, sůl, kmín drcený, pepř, šťáva citronová, mrkev, olej, cibule, bujón hovězí, smetana, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu