Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mramorové řezy s ostružinama

Tři vrstvy, které spolu dokonale ladí. Nadýchaný mramorový korpus, jemný tvarohový krém s pudinkem a šťavnaté ostružiny zalité svěží želatinou. Mramorové řezy s ostružinami jsou nejen krásné na pohled, ale i neodolatelné na chuť.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aja.g

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chlazení

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 plech

hluboký plech o rozměrech cca 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 023 kJ /
3 830 kcal
Bílkoviny80,36 g
Tuky153,37 g
Vláknina20,50 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 431 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy521,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve vyšleháme vajíčka s cukrem do světlé pěny. Přidáme mléko, olej a postupně vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. Vznikne hladké těsto jako na klasickou hrnkovou buchtu. Krok 2: Polovinu těsta nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Do druhé poloviny přimícháme kakao, promícháme a nalijeme na světlou vrstvu. Vidličkou projedeme těsto sem a tam, abychom vytvořili mramorový efekt. Krok 3: Dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme přibližně 20–25 minut dozlatova. Krok 4: Mezitím vyšleháme tvaroh s jednou lžičkou sladidla (nebo cukru dle chuti) dohladka. Přidáme kousek změklého másla a krátce prošleháme. Nakonec zašleháme vychladlý pudink připravený z mléka a pudinkového prášku oslazeného dvěma lžičkami sladidla (nebo cukru). Krok 5: Hotový krém rozetřeme na vychladlý korpus a poklademe čerstvými ostružinami tak, aby byly rovnoměrně rozložené. Necháme chvilku ztuhnout. Krok 6: Natřít na vychladlý piškot a poklást čerstvýma ostružinami. Nechat chvilku ztuhnout. Krok 7: Želatinu rozmícháme v 0,5 litru vařící vody a dobře promícháme, aby se zcela rozpustila. Necháme ji vychladnout, dokud nezačne lehce houstnout. Poté ji opatrně nalijeme na tvarohovou vrstvu s ostružinami. Krok 8: Moučník uložíme do lednice a necháme ztuhnout ideálně přes noc.

TIP: Oblíbené moučníky z ostružin

Zveřejněno 1. 7. 2009

Poznámka autorky aja.g

To je skoro dia verze, lze udělat normálně s cukrem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y8g6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y8g6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Pája23: ahoj, doufám, že se opravdu povedlo a chutnalo ;-)

vypadají kouzelně,už mám upečený korpus...jen počkat až vychladne a můžu dávat druhou vrstvu..moc nepeču,ale toto vypadá, že se i mě povede :yes:..děkuji za inspiraci:-)

Vynikající!!! Super, sklidila ovace .. :-p

mirca75: jsem ráda, že rodince chutnalo:yes:

Aleno, ještě nasbírat ostružiny a okamžitě bych moučník dělala :-D

Ajo.g:-)Tak jsem tuhle v noci nevěděla co s ostružinami(sousedka je přinesla skoro až za tmy),jukla jsem do výběru a zaujal mě tvůj recept.Tudíž jsem ho zrealizovala a než jsem mohla druhý den přistoupit k focení,byl skoro celý pryč:-p:-p.Řezy jsou moc dobré a protože jsem nepoužila moc cukru,neřadí se mezi ty přeslazené.Ráda si je zase někdy zopakuji,protože všichni pěli jen chválu:-p:-p:-p.Posílám boďku a jestli nevadí přidám i fotečky;-).Díky

Veruš, to je do toho tvarohu, takže si to oslaď podle chuti;-)

Alenko, prosím mohla bys napsat kolik je třeba dát cukru místo toho sladidla? Dík,řezy vypadají opravdu lákavě !:yes::-)

Ja sa na túto fotku nemôžem vynadívať...už dávno ma nič tak neočarilo...vážne, bod som už dala...teraz by som si dala kúsok...:-)

Holky, kašlete na to, hlavně, že je to jedlé:-)) Ne:-?

aja.g řezy jsou krásné. Jenom škoda, že se bazalka do všeho plete a tak kazí reputaci i těm, co si to nezaslouží.:-S

cathleen díky, že jsi to vysvětlila za mě :-):-)

Aja, rezy vyzerajú SKVOSTNE!+

A nedávno tu bola jedna osoba, tá vkladala fotky kapusty, nasekanú cibuľu, hrsť fazuľových strukov, kávu v hrnčeku zľava, potom sprava...To by sa bazalke určite páčilo...Alebo vtedy ešte nemala roundupovú náladu?

Tématické fráze:
ostružiny recepty, recepty z ostružin, ostružiny recept, ostružinové řezy, buchta s ostružinami, ostružiny řez, buchta z ostruzin, co z ostružin, recepty ostružiny, co udělat z ostružin, buchta s ostružinama, mramorová buchta, řez ostružin, ostružinová buchta, moučník s ostružinami, pečeme z ostruzin, moučníky z ostružin, moucnik z ostružin, bublanina s ostružinami, recept ostružiny

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, cukr, olej, vejce, kypřící prášek do pečiva, kakao, ostružiny, tvaroh měkký, mléko, máslo, želé dortové, sladidlo umělé, pudinkový prášek, tuk, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu