Suroviny
Porce: dle počtu paprik
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 797 kJ / 2 819 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 148,23 g |
Tuky | 140,63 g |
Vláknina | 50,45 g |
Cholesterol | 584 mg |
Sodík | 503 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 215,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso ochutíme solí, pepřem, provensálským kořením, rozmáčkneme česnek, přidáme vajíčko a dobře promícháme. Necháme v lednici odpočívat.
Krok 2: Mezitím připravíme papriky - tj. odkrojíme vršek a vydlabeme semínka. Nakrájíme dle naší chuti cibuli, česnek, ještě papriky na proužky a rajčata na čtvrtky.
Krok 3: Mleté maso cpeme pomocí malé lžičky a pak i prsty do paprik, skládáme do pekáčku, mírně osolíme, posypeme provensálským kořením a navršíme pokrájené papriky, cibuli, rajčata a na proužky pokrájený česnek. Trošku posolíme zeleninu, polijeme deckou vody a oleje a navrch přidáme kečup a nebo protlak.
Krok 4: Přiklopíme druhým pekáčem a v troubě vyhřáté na 180°C dusíme necelou hodinku. Podáváme s rýží, bramborem, ale i s knedlíkem a nebo jen tak s chlebíkem. A co zbyde si dám do krabiček do mrazáku.
Zveřejněno 2. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné papriky po mém způsobu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DxPA
Moje poznámka
Plněné papriky po mém způsobu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DxPA
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 3 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 4 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 7 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 8 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 16 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocné tvarohové knedlíky
Veronikalll před 1 hodinou
Thajské curry
Trol60 před 1 hodinou
Cibulová polévka s česnekem
Kajkajak před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 3 hodinami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 4 hodinami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 4 hodinami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 5 hodinami
Sýrová roláda
Fitulka před 5 hodinami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 5 hodinami
Tématické fráze:
plnene papriky do mrazáku,
plněné papriky,
masová náplň do paprik,
plněné papriky po bulharsku,
plněné papriky bez masa,
plněné papriky přírodní,
plnena paprika do mrazáku,
prirodni plnene papriky,
plněné papriky s mletým a rýží do mrazáku,
plnene papr,
velikonočni pečeni recepty slovensky,
napln do paprik,
plněné papriky s kaší,
plněné papriky recepty,
jak naplnit papriky,
jak naplnit papriky do mrazáku,
přírodní plněná paprika,
bulharské plněné papriky,
mňamky papriky,
recept na plnene papriky
Suroviny:
maso vepřové mleté,
paprika čerstvá červená,
rajče,
cibule,
vejce,
česnek,
sůl,
koření provensálské,
olej,
voda,
kečup sladký
Komentáře (21)
doteraz som robila plnenú papriku len klasickú - ryžovo mäsová náplň a paradajková omáčka. Včera som robila podľa teba a neľutujem. Olej ani vodu som nepridávala, piekla som pod alobalom, raz ich otočila. Mäso (mix hovädzie a bravčové) som si schválne odvážila - 530 g - a naplnila som len 9 paprík.
Ďakujem za recept, určite som nevarila naposledy.