Suroviny
Porce: 10 velkych kuskov
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 237 kJ / 4 120 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,71 g |
| Tuky | 244,12 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 1,70 g |
| Sodík | 608 mg |
| Sůl | 1,34 g |
| Sacharidy | 412,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z chladnicky vyberieme maslo aby povolilo. Z mlieka, cukru a pudingoveho prasku uvarime puding podla navodu na obale. Ja obycajne robievam puding ananasovy, ale doma som nenasala iny, ako vanilkovy, takze v recepte pisem o vanilkovom. Pudig prikryjeme pokrievkou, alebo foliou, aby sa nam nevytvorila hruba koza a nechame ho uplne vychladnut.
Krok 2: Upecieme si piskot: Oddelime zltky od bielkov. Z bielok a 40 g cukru vyslahame tuhy sneh. K zltkom pridame 2 lyzice vody a naslahame minutu a potom pridame 80 g cukru a slahame, kym nam masa nezosvetli a nevyslaha sa do hustejsej peny. k zltkovemu kremu zapracujeme preosiatu muku a tuhy sneh. Sneh premiesavame opatrne rezavymi pohybmi.
Krok 3: Cesto roztrieme na plech, vylozeny papierom na pecenie (33 x 36). Vlozime do vyhriatej rury a pecieme cca 20 minut. Ja peciem v plyne, takze moj cas pecenia je pre Vas pravdepodobne irelevantny.
Krok 4: Vyslahame si krem: Do misy nakrajame povolene maslo a pridame k nemu 5 lyzic cukru . Povodne mam recept napisany s 3 lyzicami, ale ten krem sa mi zdal malo sladky, tak preto som pridala. Maslo preslaham do penista. Po malych davkach pridavam k maslu vychladnuty puding a vyslahame do nadychaneho kremu. Kedze som nemala teraz ten ananasovy puding, tak som pridala na zaslahanie aj 2 lyzice ananasovej stavy z kompotu.
Krok 5: Vychladnuty piskot som rozrezala na 4 rovnako velke platy, povrch som vykropila citrusovym likerom, pretoze nemam rum a naplnila som z nich dva kusy korpusu. Na povrch jedneho som natrela ananasovy dzem a druhym som priklopila. Cely kus som obtrela kremom a navrch som sackom na krem nastriekala ohradu. A dala vsetko zatuhnut do chladnicky aspon na hodinu.
Krok 6: V 3 lyziciach vody dame napucat 3 platky zelatiny na 10 minut. Ak zelatina pobrala vsetku vody, tak pridame este lyzicu a hrncek nahrejeme na slabom plameni aby sa nam zelatina rozpustila. Trva to najviac pol minuty (ja vzdy nahrievam na velmi slabom plameni a hrncek hned odlozim a miesam uz len na zbytkovom teplote). Zelatine nesmie prist do varu, pretoze Vam uz potom neztuhne.
Krok 7: Dame odkvapkat ananas a sirup zachytime. Polovicu dame k zelatine, dobre premiesame. Na povrch rezu poukladame kusky ananasu a lyzicou zalievame zelatinou. Dame znovu ztuhnut do chladnicky.
Zveřejněno 6. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ananasovy rez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OOE
Moje poznámka
Ananasovy rez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OOE
Nejnovější recepty
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 3 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 4 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 15 hodinami
Dršťková svačinová
Přidáno před 15 hodinami
Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 15 hodinami
Andílek pro štěstí
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása trochu jinak
ipesk před 19 minutami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Terka.Ambrozkova před 3 hodinami
Slunečnicové kroužky
Panova před 3 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Panova před 3 hodinami
Boloňské špagety
jtrecepty před 13 hodinami
Lasagne s boloňskou omáčkou
Kristofer před 14 hodinami
Domácí kmínový chleba
boomgo před 15 hodinami
Křenová omáčka s uzeným
Sahula před 17 hodinami
Pomazánka ze zbylých bílků
Pecka před 17 hodinami
Tématické fráze:
ananasový řez,
želatina recept,
ananasovy zakusok,
piškotové řezy s ananasem,
anasovy rez,
ananasovy zakusek,
ananasovy dort,
ananasový rez se želatinou,
anasovy kolac,
ananasový řez s želatinou,
řezy se želatinou,
anasový dort,
kolac se zelatinou,
piškotový řez s ananasem a želatinou,
ananasový krém,
řezi orgazmus,
řezy s želatinou,
ananasový dort recept,
řezy s ananasem a želatinou,
dort se želatinou
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr,
máslo,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr,
cukr,
kompot ananasový,
želatina,
džem ananasový
Komentáře (36)
A teraz, na moje šťastie, u nás frčia "lentilkové" torty, na vrchu na kréme sú len lentilky. A milujú straciatellu tortu - Iljuša, alebo ovocné, kde krém je ovocný jogurtový, alebo tvarohový odľahčený, prípadne na vrchu želatína. To mi značne uľahčilo život.
Nebuď prehnane skromná, je to krásne!