Štrúdlík i pro méně zručné
Velmi rychlý štrúdl bez kynutí, na který stačí jen pár surovin a zvládne ho upéct opravdu každý. Díky pomazánkovému máslu je těsto krásně vláčné a po krátkém odpočinku se s ním dobře pracuje. Naplňte ho jablky se skořicí a při pečení provoníte celý domov.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 410 kJ / 337 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,70 g |
Tuky | 2,34 g |
Vláknina | 17,55 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 67,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrúdlík i pro méně zručné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qjjy
Moje poznámka
Štrúdlík i pro méně zručné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qjjy
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno před 4 hodinami
Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Piškotové řezy s krémem a ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný hermelín v alobalu
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové palačinky plněné masem a zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová bratislavská plec
Nikuuus před 51 minutami
Drobenkový koláč s pudinkem
Petik05 před 1 hodinou
Jednoduché bramborové placičky
KnedlesVajcama před 1 hodinou
Vláčný makovec-makovník
kejtinkaa před 3 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
kejtinkaa před 3 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Jitkazmecka před 3 hodinami
Piña colada (podle IBA)
rybarka007 před 3 hodinami
Cukeťák na plechu
Simona Maskova před 4 hodinami
Švestkový závin s mákem
Tynaja před 5 hodinami
Tématické fráze:
jablečný štrůdl z pomazankového másla,
láďa hruška jablečný štrudl,
závin z pomazánkového másla od ládi hrušky,
jablečný štrůdl podle ládi hrušky,
cim pomazat strudl,
štrůdl od ládi hrušky,
motání štrůdlu,
jablkový závin ládi hrušky,
štrůdl z pomazánkového másla podle hrušky,
jablečný štrůdl ládi hrušky,
štrůdl z pomazankového másla hruška,
tátův štrůdl,
láďa hruška štrůdl z pomazánkového másla,
štrudl podle ládi hrušky,
těsto na štrudl z pomazánkového másla,
štrůdelník,
štrudl od hrušky,
strůdl z pomazánkového másla,
tátův štrůdl od ládi hrušky,
tátův štrůdl od ládi hrušky
Suroviny:
pomazánkové máslo,
jablko,
mouka polohrubá,
rozinky,
cukr skořice,
máslo,
cukr moučkový
Komentáře (69)
Těsto už se mi při zpracování zdálo suší, rozpadalo se. Pracně jsem z něj uhnětla hroudu, nechala odležet, rozdělila na půl... Nešlo to vůbec vyválet. Byl to kus gumy, ze kterého nešla vyválet placka větší než 30cm v průměru - z toho štrůdl fakt neudělam. Navíc se těsto dost trhalo a pukalo, fakt hrůza. Vzniklé díry ani nešly přelepit, těsto se vůbec nedalo spojit.
Těsto asi po půl hodině urputného boje skončilo v koši, připravená jablka jsme snědli u filmu
A to nejsem v pečení začátečník - podotýkám
No a teď raďte soudružky, kde se stala chyba
Přítel nemá rád listové těsto a dělat tažený se mi také pořád nechce, takže tento dělám hodně často.