Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová krémovka s kousky cukety a žampionů

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie531 kJ /
127 kcal
Bílkoviny3,74 g
Tuky0,65 g
Vláknina9,62 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy24,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dáme na čtvrtky nakrájenou cibuli a bramboru, přidáme všechny ostatní suroviny a zalijeme horkou vodou. Vaříme přibližně 20 minut. Pokud budeme vařit v papiňáku, od doby varu vaříme na mírném plameni 10 minut. Krok 2: Poté celý obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme plátkem másla a dle potřeby dochutíme solí. Hustotu krému si přizpůsobime našim zvyklostem. Krok 3: Na talíři posypeme osmaženým pečivem a pro barevnější efekt můžeme mírně posypat 4 barevným pepřem z mlýnku Kotányi. Krok 4: V závěru lze také zjemnit sladkou, nebo kysanou smetanou.

Zveřejněno 17. 9. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Já jsem dnes na rychlovku připravovala žampiony a zavařovala cuketové zelí. Tak jsem z obou zelenin použila zbytky na polévku a manžel nevěřil, že to bude k jídlu:-) Já teda vždycky, když mám z cukety takovýto odpad, tak ho zužitkuji do nějakého zeleninového krému, ale zlatoušek nikdy u přípravy nebyl, až dnes. Chutnalo mu. Zrovna je období různé úpravy cuket, tak to možná někomu příjde vhod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W1rJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W1rJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jarunka137:Jarunko,použila jsem i ty cukety,které jste mi s maminkou nabalily;-):-DJeště jednou velké díky i za ně:-K:yes:

Zlatíčko, tak jsem přišla juknout a pěkně se činíš. Ty fakt z mála, vytvoříš dobrotu...dobře to vypadá na fotce a na talíři určitě znamenitě a ta vůůůůně!!!!!:yes::-K

Roman:Moc děkuji za komentář i za odkaz:yes:To pesto z konzervovaného hrášku nemá chybu-už jsem napsala na stránce komentář:-p:yes:
Všem velké díky:-K:-K

Teda to mně vyrazilo dech, já se taky snažím zužitkovat všechno, ale na Tebe nemá nikdo.:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Anna Kocikova:Aničko, znáš mě, já a polévky;-) taky ráda zbytkuji, každého kousku potraviny je třeba využít a občas vážně vzniknou skvosty-máš 6.bod:yes:

Vypadá dobře, s žampiónama jsem ještě nezkoušel. Krémová polívka se dá taky pěkně přizdobit pestem - www.ochutnejtemoravu.cz/kremova-polevka/

1974andrea:Andrejko a já jako na potvoru neměla ani tu sušenou:-SPoslední práskla na čaj na kterém ujíždím:-DMě je vždycky líto,nějakou surovinu hodit do koše a pokud to jen trošku jde a vím,že se nebudou bít chutě,ani vzhled jídla,tak to zužitkuji:-8

magdalenka:Magduško,já už tu Tvou našla,ale pod takovým názvem by mě to ani nenapadlo:-8Vypadá moc dobře a určitě ji také udělám:-p:yes:http://www.toprecepty.cz/recept/6841-falesna-slepi...
Všem děkuji za milé komentíky a hodnocení:-*:-K

Mňam!:-p Další důkaz, že se dá vařit i levně a rychle a přitom chutně, protože tahle polévka dobrota určitě je:-!:yes: A navíc krásně vypadá!!!:yes:

Aničko - kouzlíš;-):yes::yes:

Dobrý hospodyňka.

Drahuško, to snad není možný, co ty dokážeš zužitkovat a vytvořit z toho lahůdku, super:yes: Určitě by tam byla dobrá i čerstvá majoránka;-):-p

Jasné, že nevadí, veď toto je niečo úplne iné! Som z teba úplne vedľa, čo nevymyslíš! :yes:

Takové polévky máme moc rádi - jsou rychlé, dobré, zasytí a zahřejí :yes::-):-*

Tématické fráze:
polívka z cukety, recepty žampiony a cuketa, co vařit ze žampionů, polevka ze zbytku cuket, kemovka, polévka vnitřku cukety, levné recepty žampiony , cuketa, polivka z zampionu, polevka s kousky cuket, cuketova polevka se zampiony, polévka z cukety z vnitřku, pesto z cukety recept, co se zbytkem z vydlabané cukety, pomazánka z cukety a žampionů, polévka ze zbytků cukety, recepty z cukety ze zeleninou, recepty z cukety ze zeleninou, polévka z cukety se zeleninou, recepty z cukety a žampionů, dobrý a levný recept z cukety

Suroviny:
cuketa, žampióny, brambory, cibule, česnek, libeček, kurkuma, kmín drcený, máslo, sůl, pepř mletý, rohlík

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu