Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové knedlíky s dýňovou spirálkou

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 055 kJ /
2 881 kcal
Bílkoviny78,88 g
Tuky28,06 g
Vláknina50,25 g
Cholesterol 273 mg
Sodík 204 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy553,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Krok 2: Dýni nakrájíme na menší kousky a uvaříme v páře nebo v osolené vodě, šťouchadlem rozmačkáme a také dáme vystydnout. Krok 3: Z nahrubo nastrouhaných brambor a ostatních ingrediencí (kromě dýně) vypracujeme těsto o něco tužší, než jsme zvyklí. Krok 4: Hotové těsto rozdělíme na třetiny (viz. foto postupu)a do jedné zapracujeme rozmačkanou dýni. Krok 5: Těsto tím dost zřídne, ale toho se nelekáme. Krok 6: Ze zbylých dvou částí vyválíme pláty asi 1cm vysoké, nakaždý dáme polovinu dýňového těsta a to rukou rozprostřeme téměř ke krajům bramborového plátu. Krok 7: Zatočíme jako roládu, vytvarujeme knedlíky a vaříme 20-25 minut mírným varem.

TIP: Jak nakrájet knedlík nití?

Zveřejněno 22. 9. 2013

Poznámka autorky Danca

Schválně neuvádím přesné množství mouky a krupičky, protože záleží především na odrůdě brambor, kolik mouky pojmou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jB4R

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jB4R

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Danuško,máš to moc fajn vychytané;-)i připravené:-p:yes::-K

nádhernééé:yes::-D

To je paráda:-p:-):yes::yes:

Pane jó.100 bodů

velmi zajímavé a mooc hezké:yes::yes::-)

:yes: Pěkné je máš

Ty jsou:yes::yes:

Danca:však to vyhoď z podobných, máš tú možnosť, klikni na podobné a vyhoď.;-)

Kdosi mi přidal do podobných úplně jiné knedlíky:-O, je na nich stejná jen ta spirálka...ale budiž;-)

Aha, knedle jsou zvlášť:-8:-D:yes::yes:(hledala jsem je u té krůtičky;-) )

Teda,to je nápad :-O:yes: toto mi ušlo,tak ukladám a musím vyskúšať kým mám ešte v záhrade hokkaido :-))

Dančo, ty vypadájí krááásně, ty se mi líbí a dobrý nápad za 6.bod:yes:

Krásne hravá si v kuchyni...:yes:
(ešte trošku sekanej petrželky na dýni by som dala...

Moc pěkně vypadající a estetické na talíři:yes:

Tématické fráze:
bramborové knedlíky recept, roláda dyňová, knedlíky z hokaido, bramborové spirálky na špejli se sýrem, hokaido chlupate knedliky, hokaido piré, jak vyrobit bramborový knedlik, hokaido knedlíky, bramborove knedliky z 1,5 kg, strojek na výrobu bramborových spirál, kolik mouky mám přidal do kg brambor, bramborový knedlík s hokaido, dýnové knedlíky bez mouky, jak vyrobit dýnovou mouku, bramborové knedlíky -jak na to, zřídlo mě bramborové těsto,co s tím?, bramborové knedlíky z 1,5 kg brambor, knedlíky z dýně hokaido, bramborové recepty 9/2013

Suroviny:
brambory, vejce, sádlo, sůl, mouka polohrubá, krupice dětská, solamyl, dýně hokkaido

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu