Plovdivské maso
Omáčka s vepřovým masem, ozvláštněná rajčatovým protlakem, částečně připomíná kuře na paprice. Díky pozvolnému dušení je maso krásně měkké a rozplyne se v ústech. Ideální přílohou jsou těstoviny, ale výborně se hodí i knedlík.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 418 kJ / 817 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 122,98 g |
| Tuky | 25,69 g |
| Vláknina | 11,80 g |
| Cholesterol | 390 mg |
| Sodík | 320 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 21,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plecko nakrájíme na drobné kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 2: V hrnci rozpálíme olej, na kterém osmažíme cibuli dorůžova.
Krok 3: Do cibulového základu přidáme nakrájené maso a opečeme.
Krok 4: Pak přidáme rajčatový protlak, 2 stroužky prolisovaného česneku, mletou papriku, sůl a podlijeme vodou.
Krok 5: Maso dusíme doměkka, pak vyjmeme stranou.
Krok 6: Šťávu zahustíme jíškou nebo moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme prolisovaný poslední stroužek česneku a provaříme, asi 10 minut.
Krok 7: Poté omáčku přecedíme přes jemný cedník a ještě asi 10-15 minut provaříme, než vystoupí tuk na povrch omáčky.
Krok 8: Dosolíme, vložíme maso a prohřejeme.
Krok 9: Podáváme s vařenými brambory, rýží, ale nám nejvíc chutnají vařená kolínka.
Zveřejněno 19. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plovdivské maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/66oz
Moje poznámka
Plovdivské maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/66oz
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 13 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 17 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 19 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 8 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 8 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 8 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 8 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 9 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 10 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 10 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 11 hodinami
Tématické fráze:
plovdivské vepřové maso,
plovdické maso,
plodivske maso,
plovdiské maso,
ploudivské maso,
plovdinské maso,
recepty maso,
plovdicke maso recepty,
plovdivská vepřová plec,
plovdivská omáčka,
veprove maso plovdivske,
plovdivské vepřové,
plodivské maso recepty,
plovdivské maso, těstoviny,
plovdivské špagety,
povdivské maso,
plovdovské maso,
plovdivké maso,
plovdivskémaso,
recepty na maso
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
olej,
sůl,
česnek,
protlak rajčatový,
paprika sušená sladká,
mouka hladká
Komentáře (57)
Posílám bod a poděkování za recept