Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 397 kJ / 2 246 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,75 g |
Tuky | 21,20 g |
Vláknina | 26,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 433,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yzVz
Moje poznámka
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yzVz
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 4 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 8 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 12 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 12 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Verosa před 1 hodinou
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Sahula před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 2 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 3 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 3 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 4 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 5 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 5 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 6 hodinami
Tématické fráze:
dalamánky 12 hodin kynout,
dalamanky s prefermentem,
dalamánky ze špaldové mouky,
recept na dalamánky,
žitné dalamánky,
psenicno zitne dalamanky,
pečivo s prefermentem,
chlebovka žitná recept,
recept na šplaldové na dalamánky,
celozrnné pečivo sprefermentem,
chlebova mouka pšenično žitna,
jak ude zitny kvasek,
pšenično žitný dalamánek,
pečivo z žitné mouky dalamánky,
pšenično žitný dalamánky,
dalamánky recept,
spaldove dalamanky,
celozrnné pečivo s prefermentem,
vláčné špaldové dalamánky,
dalamanky
Suroviny:
voda,
mouka žitná chlebová,
mouka hladká,
droždí,
voda,
sůl,
cukr,
kmín celý,
olej,
mouka hladká,
mouka chlebová pšeničná,
droždí
Komentáře (43)
Přidávám pár fotek z dnešního pečení.
No,to je jednoduché - nemám pšeničnou chlebovou
Mouka, psana jako prvni (v nazvu) je v pecivu ve vetsinovem mnozstvi. Proto psenicno-zitne, ne naopak.
Psenicnou bych zitnou nenahrazovala, testo se pak chova vyrazne jinak a byl by treba i jiny postup. Pokud das misto psen.chlebove spaldovou, ta pije min vody, je to treba zohlednit. Dej treba zpocatku o 3 PL mene a bude-li treba, po trose ji do testa pridej. Vsak uvidis ;)
Proc tam vlastne nechces dat tu ps.chlebovku?
malinko se mi lepilo těsto na ruce, ale poradila jsem si omoučením rukou
posílám foto, jak vidno, v mém podání poněkud rustikálného vzevření
jinak moc děkuju za recept, toto je silný konkurent pro trojhránky
hančí juice: ano, Hani, ale já raději vodu vážím - odměrky, jak jsem zjistila, bývají hodně nepřesné.
máš je překrásné, Ivo
jen pro jistotu se zeptám, 180g vody je 180 ml?? vypadá to tak hezky, že se asi poprvé pustím do domácího pečiva :)
Ja si často zvyknem urobiť kvások už večer, ak niečo pečiem druhý deň. Teraz som zistila, že je to asi preferment.
díky za odpověď.