Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 397 kJ / 2 246 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,75 g |
| Tuky | 21,20 g |
| Vláknina | 26,30 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,41 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 433,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yzVz
Moje poznámka
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yzVz
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 10 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 15 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Likérové špičky
Sahula před 1 hodinou
Kávové úlky
MichaelaSr před 1 hodinou
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 1 hodinou
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 2 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 2 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 3 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 3 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 3 hodinami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 3 hodinami
Tématické fráze:
dalamánky 12 hodin kynout,
dalamanky s prefermentem,
dalamánky ze špaldové mouky,
recept na dalamánky,
žitné dalamánky,
psenicno zitne dalamanky,
pečivo s prefermentem,
chlebovka žitná recept,
recept na šplaldové na dalamánky,
celozrnné pečivo sprefermentem,
chlebova mouka pšenično žitna,
jak ude zitny kvasek,
pšenično žitný dalamánek,
pečivo z žitné mouky dalamánky,
pšenično žitný dalamánky,
dalamánky recept,
spaldove dalamanky,
celozrnné pečivo s prefermentem,
vláčné špaldové dalamánky,
dalamanky
Suroviny:
voda,
mouka žitná chlebová,
mouka hladká,
droždí,
voda,
sůl,
cukr,
kmín celý,
olej,
mouka hladká,
mouka chlebová pšeničná,
droždí
Komentáře (43)
Přidávám pár fotek z dnešního pečení.
No,to je jednoduché - nemám pšeničnou chlebovou
Mouka, psana jako prvni (v nazvu) je v pecivu ve vetsinovem mnozstvi. Proto psenicno-zitne, ne naopak.
Psenicnou bych zitnou nenahrazovala, testo se pak chova vyrazne jinak a byl by treba i jiny postup. Pokud das misto psen.chlebove spaldovou, ta pije min vody, je to treba zohlednit. Dej treba zpocatku o 3 PL mene a bude-li treba, po trose ji do testa pridej. Vsak uvidis ;)
Proc tam vlastne nechces dat tu ps.chlebovku?
malinko se mi lepilo těsto na ruce, ale poradila jsem si omoučením rukou
posílám foto, jak vidno, v mém podání poněkud rustikálného vzevření
jinak moc děkuju za recept, toto je silný konkurent pro trojhránky
hančí juice: ano, Hani, ale já raději vodu vážím - odměrky, jak jsem zjistila, bývají hodně nepřesné.
máš je překrásné, Ivo
jen pro jistotu se zeptám, 180g vody je 180 ml?? vypadá to tak hezky, že se asi poprvé pustím do domácího pečiva :)
Ja si často zvyknem urobiť kvások už večer, ak niečo pečiem druhý deň. Teraz som zistila, že je to asi preferment.
díky za odpověď.