Suroviny
Porce: 3 osoby na 2 dny :-)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 882 kJ / 3 796 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 125,15 g | 
| Tuky | 45,09 g | 
| Vláknina | 81,75 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 6,31 g | 
| Sůl | 15,10 g | 
| Sacharidy | 681,50 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Žitný celozrnný kváskový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zX5Y
Moje poznámka
					
				
Žitný celozrnný kváskový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zX5Y
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 17 minutami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 30 minutami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 46 minutami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 10 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 12 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 13 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 14 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							pečení chleba z žitného kvásku, 
						
						
							žitný kváskový chléb, 
						
						
							kváskový chleba z žitné mouky, 
						
						
							jak upéct žitný chleba z kvásku, 
						
						
							žitný kváskový chléb recept, 
						
						
							kváskový chléb z žitné mouky, 
						
						
							jak upect zitny chleb, 
						
						
							kváskový žitný chléb, 
						
						
							kváskový chléb, 
						
						
							pečeme chleba ze žitného kvásku, 
						
						
							chléb z žitné mouky, 
						
						
							kvaskovy zitny chleb recept, 
						
						
							žitný chléb, 
						
						
							kváskový žitný chleba pečený v troubě, 
						
						
							jak upéct žitný chleba, 
						
						
							žitný chléb recept, 
						
						
							kváskový žitný chleb pečený v troubě, 
						
						
							pečení žitného chleba, 
						
						
							kváskový chleba, 
						
						
							zitny kvaskovy chleba recept
						
					
						Suroviny:
						
							kvas žitný, 
						
						
							mouka žitná, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							sůl, 
						
						
							vločky ovesné, 
						
						
							semínka lněná, 
						
						
							semínka slunečnicová, 
						
						
							klíčky pšeničné, 
						
						
							otruby ovesné, 
						
						
							voda
						
					
	
			
Komentáře (13)
Takž se ptám: kde jsem udělala chybu... ?
Milá Irreno, doma už jiný nejíme. Jinak tu suchou část můžeš dle fantazie měnit poměr žitné mouky s třeba špaldovou nebo chlebovou pšeničnou. Když dáš víc pšeničné, je třeba jej důkladněji prodělat, aby se do těsta dostal vzduch a mohla pracovat.
Postupem doby jsem zjistila, že mám doma chladněji, při 22 stupních je vykynutý tak za 5-6 hodin. Pozná se to, že víc už nenabývá. Jeden majitel pekárny mi ještě poradil, abych, když dám chleba do trouby, vylila na dno trouby frťana vody a hned zavřela. nechat asi minutu až dvě a pak vyvětrat páru z trouby ven. Když se chleba nechá překynout, má tendenci být kyselejší.