Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kotlety plněné Gran Moravií na jablkách, cibuli a víně

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kaczik

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 540 kJ /
846 kcal
Bílkoviny19,58 g
Tuky1,95 g
Vláknina31,65 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 65 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy166,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapnout na 180°C. Do plátku masa jsem si udělala kapsy a naplnila je strouhanou Gran Moravií. Maso jsem osolila a opepřila. Krok 2: Dno pekáčku jsem si vymazala a pokladla na plátky nakrájenou cibulí a plátky jablka, které jsem lehce posypala cukrem. Nahoru jsem položila plátky masa, které jsem posypala zbytky cibule a jablek a dala na 40 minut přikryté péct. Maso je dobré uložit tak, aby otvory kapes směřovaly nahoru, třeba se opíraly o zdi pekáčku, ať sýr nevyteče. Krok 3: Brambory jsem si omyla, opepřila, posypala lístky rozmarýnu, zakápla olejem, promíchala a dala péct dospod trouby. Občas jsem je promíchala. Po 20 minutách jsem přidala cuketu, promíchala a nechala péct dalších 20 - 30 minut. Na posledních 5 minut jsem je osolila. Brambory by se prý neměly solit před pečením, jinak se tak hezky neopečou. Krok 4: Maso jsem po 40 minutách odkryla, cibuli a jablka jsem shrnula pod maso do šťávy, kterou jsem ještě lehce osolila, a vlila jsem do ní víno a dala trošku másla na zjemnění. Vrátila jsem pekáč na 10 minut do trouby. Poté jsem přimíchala na špičku nože sušeného česneku, nechala masu v troubě posledních 5 minut a už stačí jen servírovat.

Zveřejněno 23. 11. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XwDg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XwDg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

bobzbrd: a ještě doplním, tento sýr koupíš běžně v Kauflandu nebo Albertu.

bobzbrd: Stejný název má síť sýráren. Jsou vlastněny italem, ale výroba je situována v Litovli. Gran Moravia je jejich sýr parmezánového typu. Chutná to velmi podobně jako parmezán :-), ale správně by se to parmezán nazývat nemělo. Italové jsou na to trošku hákliví a na tuto firmu (či na jejího majitele) trošku naštvaní, že vzal své "know-how" do Česka :-D.
http://www.orrero.cz/RenderTable.aspx?TabRef=assor...

I když dost vařím,ještě jsem neslyšel "Gran Moravia" ! Co to je?

Tématické fráze:
kotleta recepty, gran moravie, vepřové kotlety na jablkách, kotlety na jablcích a na cibuli, jak pect maso na jablkach, recepty na z kotlety, kapsa na jablkach, co to je gran moravia, granmoravie, granmoravie, vepřové maso na jablkách a vine, kotlety na jablkách a česneku, gran moravii, kotleta na kablkách, plněné vepřové plátky na víně

Suroviny:
kotleta vepřová, cibule, jablko, sýr gran moravia, cukr třtinový, víno, máslo, sůl, pepř, česnek sušený, sádlo, brambory, cuketa, sůl, pepř, olej, rozmarýn

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu