Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svařák samotáře Rermora

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cekrops cekrops

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 255 kJ /
539 kcal
Bílkoviny1,40 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy23,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kastrůlku dáme trochu vody a do ní badyán, skořici, hřebíčky, hrozinky, citrónovou kůru (jednu čaj.lžičku) a cukr dle chuti. Krok 2: Vše povaříme cca 10-15 minut. Potom přilijeme víno a počkáme až se začne dělat pěna. Ihned odstavíme, nalejeme do skleniček.

Zveřejněno 24. 11. 2013

Poznámka autora cekrops

PS: toho qvalitního vína je asi škoda alééééé.......vždyť to znáte :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svařák samotáře Rermora

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nXZ7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svařák samotáře Rermora

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nXZ7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:yes: svařák mám ráda a dělám ho i s džusem místo vody, je to trošku jiné ale dobré

Veronika.Hrozna: svařák asi proto, že se vaří voda s kořením

Proč ne? Já si myslím podle předchozích komentíku,že by to mohl někdo třeba "svařit" a ne zpěnit ! Např. já ! Lítám po kuchyni a hledám autogen!:-D

Ani jsem neůfal , že za takovej recept dostanu toliko bodů...;-)

@Veronika.Hrozna-svařák sa to volá preto lebo zlý kuchár ho "svaří" , dobrý kuchár ho privedie tesne pred var,do spenenia, varením sa stráca všetok alkohol a je to potom len teplá voda

Víťo, do dnešních studených dnů, jako dělané a 6.bod:yes:

Víťo, do dnešních studených dnů, jako dělané a 6.bod:yes:

Veronika.Hrozna: verunko, po tom nepátrej, hlavně fááákt víno nikdy nevař, jen vypěň, to víno myslím :-D:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes:

Záludnost češtiny,proč se tomu říká svařák když se to nevře ,ale jenom pění?:-D:-p

Tématické fráze:
nejlepší svařák, svařák s džusem, nejlepší svařák recept, jak se dělá svařák, recept na svařák, svařák recept, svařák z becherovky, recepty pro samotáře, svařák z griotky, svařák za studena, recept svarak, jak se děla dobrý svarak, svarak, peny svařak, svařák nejlepší, jak dělá svařák, svařák z čaje recept, nejlepsisvarak, nejůepší svařák recept, recept na nejlepší svařák

Suroviny:
víno, badyán, skořice, koření hřebíček, rozinky, kůra citronová, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu