Kapustičková polévka z Brna

Polévky Doba přípravy: 2h 0 názorů

Polévky Doba přípravy: 2h 0 názorů

Suroviny 3 porce

300 g kapustiček
20 g celeru
1 menší mrkev
3 pórky (kolečka + trochu “listí“ )
4 keříková rajčata
1 cibule (větší)
4 stroužky česneku
½ ČL mletého pepře
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a pórek nakrájíme na kolečka. Celeru jen plátek.
    Kapustičky, česnek a keříková rajčata překrojíme na půl.
    Vše lehce orestujeme na sádle a dáme do jiné misky.

  2. V tomto okamžiku je dobré znečištěné sádlo vylít a kastrůlek očistit.
    Následně dáme lžíci nového sádla a orestujeme ještě nakrájenou cibuli.
    Poté vložíme všechnu orestovanou zeleninu a zalejeme horkou vodou z konvice.
    Osolíme a okořeníme dle chuti.

  3. Můžeme (ale nutně nemusíme) použít i kostku zeleninového bujónu.
    Vaříme cca 45 minut .
    Následně vyjmeme celer a "listí" z pórku.

Poznámka od kuchařky

PS: Hlavně se vyvarujte použití brambor či hub!

To už by nebylo „ono“ .

Komentáře k receptu Kapustičková polévka z Brna

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kapustičková polévka polévka kapustičková kapustičkova polévka videorecept kapusticky v polévce kapustičková polévka polévka z kapustiček polévka s kapustičková polévka