

Kapustičková polévka z Brna
Suroviny 3 porce
- 300 g kapustiček
- 20 g celeru
- 1 menší mrkev
- 3 pórky (kolečka + trochu “listí“ )
- 4 keříková rajčata
- 1 cibule (větší)
- 4 stroužky česneku
- ½ ČL mletého pepře
- sůl
Postup přípravy receptu
Mrkev a pórek nakrájíme na kolečka. Celeru jen plátek.
Kapustičky, česnek a keříková rajčata překrojíme na půl.
Vše lehce orestujeme na sádle a dáme do jiné misky.V tomto okamžiku je dobré znečištěné sádlo vylít a kastrůlek očistit.
Následně dáme lžíci nového sádla a orestujeme ještě nakrájenou cibuli.
Poté vložíme všechnu orestovanou zeleninu a zalejeme horkou vodou z konvice.
Osolíme a okořeníme dle chuti.Můžeme (ale nutně nemusíme) použít i kostku zeleninového bujónu.
Vaříme cca 45 minut .
Následně vyjmeme celer a "listí" z pórku.
Poznámka od kuchařky
PS: Hlavně se vyvarujte použití brambor či hub!
To už by nebylo „ono“ .
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kapustičková polévka z Brna
K receptu nejsou žádné komentáře.