Postup přípravy
Krok 1: Masový vývar:
maso i s kostmi uvařit spolu s cibulí a kořenovou zeleninou vcelku. Přecedit, maso obrat a nakrájet na menší kousky. Kdo má rád hodně zeleniny, může ji drobně nakrájet a přidat do hotové polévky. Krok 2: na másle orestovat nastrouhanou zeleninu a zalít vývarem Krok 3: na pánvi na másle osmažit krupici do růžova, zavařit ji do vývaru se zeleninou, okořenit a nechat provařit Krok 4: do vařené polévky vložit obrané maso, nechat prohřát a nakonec vsypat zelenou petrželku. Servírovat s osmaženou houstičkou.
maso i s kostmi uvařit spolu s cibulí a kořenovou zeleninou vcelku. Přecedit, maso obrat a nakrájet na menší kousky. Kdo má rád hodně zeleniny, může ji drobně nakrájet a přidat do hotové polévky. Krok 2: na másle orestovat nastrouhanou zeleninu a zalít vývarem Krok 3: na pánvi na másle osmažit krupici do růžova, zavařit ji do vývaru se zeleninou, okořenit a nechat provařit Krok 4: do vařené polévky vložit obrané maso, nechat prohřát a nakonec vsypat zelenou petrželku. Servírovat s osmaženou houstičkou.
Zveřejněno 24. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
„Rybí“ polévka bez ryby pro moji vnučku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EvKk
Moje poznámka
„Rybí“ polévka bez ryby pro moji vnučku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EvKk
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 4 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 5 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 23 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velmi šťavnatý moučník
Kacenecka před 6 minutami
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Marek08 před 20 minutami
Bramboračka II.
Kajkajak před 42 minutami
Karbanátky z ovesných vloček
Merylas před 44 minutami
Buchtičky s krémem
Davidíček před 1 hodinou
Kuřecí játra na víně a bylinkách
Libasaba před 1 hodinou
Česneková polévka - sváteční
MartinaJonakova před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
Ajisek před 1 hodinou
Řecké Souvlaki
Jan Nemec před 1 hodinou
Odpalované těsto na ovocné knedlíky, trochu jiné
Nadatode před 1 hodinou
Tématické fráze:
rybí polévka bez ryb,
pravá vánoční rybí polévka,
ryby polevka,
rybí polévka bez ryby,
nahražka jiker,
náhražka rybí polévky,
náhražka za jikry,
ryby polévky,
falešna rybí polevka,
vánoční polévka bez ryby,
rybu polevka bez ryby,
rybí polévka z kapra náhražka jiker,
krupice jako nahrážka rybích jiker,
jak uvařit polívku z ryby bez pachu,
rybí polívka,
náhražka jiker do polévky,
polévka z ryby,
rybí polévka bez jiker,
rybi polevka bez na ryby,
rybu polevku bez ryby
Suroviny:
maso,
cibule,
zelenina kořenová,
máslo,
krupice,
sůl,
pepř bílý,
zázvor,
květ muškátový,
petrželka,
houska
Komentáře (8)
Zvlášť uvařit v osolené vodě hlavy a skelety, v druhém hrnci vnitřnosti. Přecedit, vodu vyleju, jen trochu odložím, na másle osmahnu na nudličky nastrouhanou kořenovou zeleninu se 2 lžícemi hladké mouky, zaleju vodou, povařím, přidám sterilovaný hrášek, kousek masoxu, špetku muškát. květu. Vložím obrané rybí maso z hlav a skeletů, jestli není moc rybinou cítit odložený vývar, tak ho přidám. Podávám klasicky s houstickou osmaženou na másle.
Nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev a celer, petržel nedávám - hodně na jemno) orestuji.
Ve vodě uvařím kuřecí játra (1 balíček = 500g). Až jsou měkká, vyjmu je a nasekám na jemno.
Z povrchu polévky sejmu šum, nechám povařit zeleninu a na
závěr nasypu rozsekaná játra.
Dochutím Klasikem. Podáváme se "smaženým hráškem".