Domácí uzené na polský způsob
Češi jsou mistry v mnoha směrech a uzení patří mezi ně. Vyudit si doma maso zvládne spousta z nás. Mnozí s uzením teprve začínají, a tak se jim hodí pár rad či inspirace, například uzené na polský způsob.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka - 10 kg
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 136 684 kJ / 32 668 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1 455,40 g |
Tuky | 2 970,36 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 4,60 g |
Sodík | 85,92 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 27,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí uzené na polský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p8qp
Moje poznámka
Domácí uzené na polský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p8qp
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 6 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 8 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 11 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 4 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 5 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 7 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 8 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 8 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 9 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 11 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 12 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 13 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 14 hodinami
Tématické fráze:
uzení masa v udírně,
domaci uzene,
domaci uzeni,
jak udit maso,
jak udit,
jak udit sýr,
domácí uzené maso,
domácí uzení masa,
domaci uzeny syr,
jak vyudit bucek,
rychlosul na uzení,
rychlosůl,
jak vyudit maso,
jak udit vepřové maso,
domácí udírna,
jakym dřevem udit,
domácí uzený bůček,
domácí uzená kýta,
uzení masa,
recept na domácí uzené maso
Suroviny:
maso vepřové,
voda,
rychlosůl,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
česnek
Komentáře (68)
P.S. Sanitr je vhodný tak na pyrotechnniku
chci vyzkoušet vyudit maso podle Vás,ale je problém ,že po přidání rychlosoli(sanytr)4 dkg na kg masa,není maso slané?Co jsem udělal špatně? Děkuji
Pavel
Děkuji za odpověď.
pavelk:
Snad sem ti poradil dobře.Já to tak dělávám spousty let a výsledek je vždy ucházející ne-li vynikající.