Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 447 kJ / 107 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 3,00 g | 
| Tuky | 0,60 g | 
| Vláknina | 8,70 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 240 mg | 
| Sůl | 0,60 g | 
| Sacharidy | 18,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Do horkého vývaru vložíme očištěné části králíka, játra nakrájená na kousky a pomalým varem vaříme do změknutí masa (cca 50 min.) Okořeníme dle chuti.
	Krok 2: Měkké maso vyndáme, vložíme zeleninu a nudle provaříme asi 6 min. Mezitím si obereme maso z hlavy a pacek a vložíme zpět.  Prohřejeme a pokud je potřeba, dokořeníme. Vynikající využití vývaru z uzených žebírek či jiného uzeného masa.
Zveřejněno 11. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Králíčí polévka s vůní uzeného
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lL6J
Moje poznámka
					
				
Králíčí polévka s vůní uzeného
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lL6J
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 5 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 7 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 8 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 9 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 11 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 11 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 11 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 12 hodinami
						Tématické fráze:
						
							uzeny kralik, 
						
						
							králičí pacička, 
						
						
							dobra kralici polevka, 
						
						
							jak prerazit vuni jater, 
						
						
							co se dává do králíci polevky, 
						
						
							králičí maso pach, 
						
						
							uzená aroma, 
						
						
							vyyvar ze zajeci hlavy, 
						
						
							vyuziti hlavy od kralika, 
						
						
							kralici polevka s houbami a knedlicky, 
						
						
							uzené packy, 
						
						
							polévka z hlavičky králíka, 
						
						
							králičí přední v polévce, 
						
						
							králičí maso využití, 
						
						
							polévka karáličí, 
						
						
							využití vývaru z uzeného masa, 
						
						
							koreni vune uzeneho, 
						
						
							polévka z králičího masa, 
						
						
							vývar z uzeného masa-recepty, 
						
						
							babicovy dobroty 11.1.2014
						
					
						Suroviny:
						
							maso uzené, 
						
						
							králík, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							majoránka, 
						
						
							paprika sušená uzená, 
						
						
							libeček, 
						
						
							zelenina, 
						
						
							nudle vlasové
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (18)
A jak píše hanes24: nikoho přece nenutím, aby si to takto udělal. Nám to chutnalo a hlavně, zužitkovala jsem 2 dobré věci najednou
Králičí vývar už jsem vařila, tak snad mohu posoudit
Souhlasím
Ale uznáte, že nazvat to "Uzená polévka s králičím masem" by asi nebylo to pravé králičí...
Citace: Králičí maso dělíme na hrudí, hřbet, plec, bok a kýtu
Vyberte si
U nás tomu říkáme "lopatka"
Jinak, tvůj nápad beru, leč ho musíš rozvést, na Labužníka nejdu
Vím co je to "zaječí pacička" - mám ji na svazku klíčů
Ale že by se z "králičí packy" vařila políffka? nevím, nevím... Leda by to byl králičí předek, to jo, ten se vařívá. Ale já mám z králičího mlaďocha nejraději právě přední "packy" vč. lopatek - smažené v trojobalu
A vařit králičinu ve vývaru z uzeného? No, proč neééé... určitě chuť vývaru z uzeného neovlivní a použité koření nepřebije