Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 319 kJ / 315 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,15 g |
Tuky | 8,93 g |
Vláknina | 23,21 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 289 mg |
Sůl | 0,58 g |
Sacharidy | 29,89 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kKKr
Moje poznámka
Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kKKr
Nejnovější recepty
Kynuté knedlíky s mirabelkovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Grilovaný lilek se zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 8 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno před 19 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice se smetanou
MiskaM před 51 minutami
Houbová omáčka dle Jitky
Sahula před 56 minutami
Domácí pizza
ne.honzula12 před 1 hodinou
Adélčin dort Barbie
JanaZavadilova před 1 hodinou
Nivová omáčka
Kachnanamedu před 1 hodinou
Banana bread - banánový chlebíček
petra.sym před 1 hodinou
Karbanátek
kocamo před 2 hodinami
Sýrová polévka z Nivy
Kajkajak před 2 hodinami
Čokoládový mug cake
Anezvari před 2 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
humlovatereza před 3 hodinami
Tématické fráze:
kachní kaldoun s játrovými knedlíčky,
kaldounky,
kachní kaldoun s játrovými knedlíčky,
zeleninová polévka v pomalém hrnci,
recepty kaldounová polévka,
kaldón,
pomalý hrnec polévky,
pomalý hrnec polévka,
pomalý hrnec polévky recepty,
kachní kaldon recept,
kaldounová polévka,
kachní vývar s drožďovými knedlíčky,
hrnec na polévku,
drůbeží vývar v pomalém hrnci,
caldoun s drožďovými knedlíčky,
polévka s drožďovými knedlíčky,
pomaly hrnec zeleninová polévka,
polévka pomalý hrnec,
vývar v pomalém hrnci,
zelnačka v pomalém hrnci recept
Suroviny:
droby kachní,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
mouka hladká,
cibule,
droždí,
máslo,
vejce,
česnek,
sůl,
pažitka,
petrželka
Komentáře (14)
Stejne tak Anuse Kejřová, ta ma Polevku z husy s játrovými knedlíčky (coz je v podstate to same jen z koreni pouziva jen muskatovy orisek.
Marie Janku Sandtnerová ve sve knize rozpoctu a kuchařských predpisu prekvapive kaldoun taky nemá.
Moderni kuchařky Kaldoun uvadeji, ale například v Regionální kuchařce Petry Pospěchové je bez knedlicku a nudli.
Regionální pokrmy z Čech, Moravy a Slezska uvadeji Kaldoun s jatrovými knedličky
spagetka: děkuji za komentář, přesně jste vystihla to, co si myslím
A všimněte si, že tzv.moderní kuchaři JEN V VYLEPŠILI UŽ DÁVNO NAPSANÉ RECEPTY PRÁVĚ TĚMI AUTORY, KTERÉ HANÍTE. V tom je ta variabilnost, o které píšu na začátku. Ano zmodernizuje se půostup, suroviny, ale furt se vychází z toho, co už tu bylo. Co ajaké suroviny samozřejmě ti staří autoři znali.